Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti" din Bucureşti şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, parteneri ai ÎNTÂLNIRILOR DE LA HUNDORF

Distribuie pe:

Ediţia din acest an a ÎNTÂLNIRILOR DE LA HUNDORF se bucură de sprijinul şi parteneriatul instituţional cu două muzee de prestigiu din ţară, a căror activitate - de cercetare şi de organizare de evenimente - se concentrează pe păstrarea specificului rural, ca emblemă a identităţii naţionale.

Reprezentanţii acestor instituţii vor fi prezenţi la Hundorf pentru eveniment, dar şi pentru întreaga tradiţie de Rusalii, îmbinând munca de cercetare cu cea de observare directă a tradiţiilor practicate în microregiunea noastră. Adevăraţi specialişti, caută ceea ce este viu şi absolut specific satelor din zonă - fie că este vorba de cântec, de joc, de meşterit, de mod de viaţă, de oameni şi preocupările lor.

Vor fi în mijlocul nostru, sunt atenţi, pentru că sunt interesaţi să vadă cu ce vin oamenii şi satele la eveniment ca să-şi arate autenticitatea, specificul şi mândria locului.

Colaborarea cu reprezentanţii acestor instituţii continuă şi după terminarea evenimentului de Rusalii. Prezenţa lor în microregiune se va concretiza într-o analiză de specialitate - cu recomandări, observaţii şi un mod de a lucra împreună pe mai departe dacă în oamenii din zona noastră zace un potenţial care trebuie scormonit ca să iasă la iveală.

Lasă un comentariu