MUNCĂ DE CALITATE LA PALATUL COPIILOR DIN TÂRGU-MUREŞ

Distribuie pe:

În perioada 13-15 aprilie 2018 s-a desfăşurat, în Arad, cea de-a 25 ediţie a Concursului Internaţional de muzică şi dans ,,Ghiocelul de argint". Au participat copii, la toate categoriile de vârstă, atât din ţară cât şi din străinătate. O bună parte a participanţilor aparţin Palatelor Copiilor din întreaga ţară. Elevii Palatului Copiilor din Tg.-Mureş au concurat atât la secţiunea de canto, cât şi la cea de dans.

Elevii cercului de canto de la Palatul Copiilor Târgu-Mureş, îndrumaţi de prof. Eliza Bucur s-au întors victorioşi acasă cu numeroase premii. A fost un sfârşit de săptămână minunat, plin de emoţie, unitate şi fericire. Vă împărtăşim experienţa trăită de fiecare concurent pe scena concursului.

,,A fost minunat, au fost mulţi copii şi a fost primul meu concurs unde am şi câştigat trofeul la copii de 4-5 ani." (Toma Anastasia - 5 ani)

,,Mă numesc Joo Coman Maria. M-am simţit bine la Concursul Internaţional de la Arad şi sunt bucuroasă de premiul primit, Locul I. A fost o experienţă frumoasă din care am învăţat multe lucruri. Mulţumesc profesoarei mele, Eliza Bucur, pentru tot ce face pentru mine." (Joo Coman Maria - 8 ani)

,,Pentru mine acesta a fost un concurs greu, cu un număr mare de participanţi şi foarte bine pregătiţi. De aceea, sunt mândră şi foarte fericită că am câştigat Trofeul Categoriei 10-11 ani! Chiar am şi plâns de emoţii! Dar am ajuns la concluzia că trebuie să fiu curajoasă şi să am încredere în mine. Mulţumesc, totodată, profesoarei mele dragi, care s-a reîntors după o pauză de bebe, părinţilor, bunicilor şi tuturor celor care mă susţin şi sper că mă vor susţine şi în continuare!" (Fărcaş Sorana - 10 ani)

„M-am simţit foarte bine pe scenă. Am dat tot ce am putut eu pentru a cânta cât mai bine piesa ,,New York, New York" a cântăreţului Frank Sinatra. Am fost uşor emoţionat înaintea premierii... sunt mândru de premiul câştigat şi îi felicit pe toţi colegii mei de canto." (Tonalt David -11 ani).

„A fost o experienţă minunată în care toţi copiii au putut să îşi arate talentul muzical. Mi-a plăcut foarte mult şi vreau să-i mulţumesc profesoarei mele, Eliza Bucur, pentru că a avut încredere în mine şi m-a ales şi pe mine, să particip la acest concurs." (Luca Mara - 10 ani).

„Când sunt pe scenă nimic nu e mai important decât să transmit emoţie şi să dau tot ce am mai bun în mine!" (Moldovan Andra - 13 ani)

„O experienţă de neuitat trăită alături de persoane dragi cu care sunt unită sufleteşte, datorită muzicii ce arde ca o flacără veşnică şi nu poate fi stinsă în inimile noastre. Pentru mine concursul Internaţional „Ghiocelul de argint" reprezintă o amintire care nu va fi ştearsă niciodată din mintea mea şi care m-a unit din nou cu muzica.

Am redat în calitate de profesor, părerile sincere şi pline de emoţie ale elevilor mei, păreri culese după o experienţă scenic trăită la Arad, la Concursul Internaţional de muzică şi dans ,,Ghiocelul de argint". Adaug la gândurile lor sincere şi spontane, o părere tot atât de sinceră, în calitate de professor de canto.

După o pauză de aproape doi ani, aşa cum a şi sesizat unul dintre copiii concurenţi, când ne-am îmbogăţit cu o minune de copil, m-am reîntors la activitatea care m-a consacrat şi mi-am reluat cântul cu elevii mei dragi.

Undeva prin februarie, am reuşit să selectez pentru fiecare copilaş câte o piesă de concurs în funcţie de potenţialul, calităţile scenice, vârsta şi expresivitatea fiecăruia. Piesele au fost imediat îndrăgite de ei şi într-un timp scurt am reuşit să ne pregătim atât de bine încât să facem faţă cu brio la acest concurs internaţional şi, nu în ultimul rând, să aducem cele mai deosebite premii. Toate momentele ce le-am avut în concurs au fost remarcate şi premiate, ţinând cont de faptul că au fost categorii de vârstă unde au existat copii nepremiaţi. Competiţia nu a fost uşoară, ca de fiecare dată, dar rezultatele au fost pe măsura muncii depuse.

Sunt foarte mândră de elevii mei! Fiecare a reuşit să câştige admiraţia juriului şi a publicului de la cel mai mic concurent (5 ani) până la cel mai mare (13 ani). Aşa cum îmi place mie să spun TALENT plus MUNCĂ este egal ARTIST, matematic redând ar fi cam aşa ,,TALENT + MUNCĂ = ARTIST", la Palatul Copiilor Tg.-Mureş, unde în sala micuţă şi frumoasă de canto încerc să formez viitorii mari artişti.

Vreau să mulţumesc, pe această cale, Instituţiei Palatul Copiilor Tg.-Mureş, dnei dr. Iolanda Cătinean şi părinţilor pentru tot sprijinul oferit şi pentru că au făcut, prin această participare la concurs, şapte suflete fericite, la care se adaugă şi bucuria părinţilor şi susţinătorilor.

Dragostea mea va fi mereu muzica, prin urmare voi continua să excelez împreună cu elevii mei pe culmile succesului şi să reprezentăm cu mândrie Palatul Copiilor, unde elevii îşi dezvoltă calităţile personale, în timpul lor liber.

Grupul care a participat la concursul menţionat, îndrumaţi de mine, au obţinut rezultate remarcabile:

1. Toma Anastasia - categoria 4-5 ani TROFEUL CATEGORIEI

2. Joo Coman Maria - categoria 8-9 ani LOC I

3. Fărcaş Sorana - categoria 10-11 ani TROFEUL CATEGORIEI

4. Tonalt David - categoria 10-11 ani LOC I

5. Luca Mara - categoria 10-11 ani LOC III

6. Vasiu Andreea - categoria 12-13 ani LOC II

7. Moldovan Andra - categoria 12-13 ani LOC III

8. Vasiu Andreea şi Moldovan Andra - duet TROFEUL CATEGORIEI

Munca noastră continuă cu elevii participanţi la acest concurs, cât şi cu ceilalţi elevi care fac parte din grupul de canto, la care se vor alătura la toamnă alţi elevi, vom cânta alte şi alte cântece, ne vom forma un repertoriu bogat, specific vârstelor, cu care vom participa la alte şi alte concursuri şi spectacole şi ne propunem să fim mereu în frunte.

 

Lasă un comentariu