La Liceul Vocaţional Pedagogic „Mihai Eminescu", „CĂRŢILE RODESC PRIN NOI"

Distribuie pe:

Ziua Internaţională a Cărţii a fost sărbătorită într-un mod inedit de elevii Liceului Vocaţional Pedagogic „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureş.

Proiectul „Cărţile rodesc prin noi", coordonat de d-na bibliotecar Brudan-Selcudean Anica, a fost iniţiat de membrii cercului de lectură „PRO-LECTURA".

În urmă cu câteva săptămâni, au propus colegilor să noteze lecturile parcurse în ultima perioadă, care au reprezentat puncte de reper în formarea lor. La începutul acestei săptămâni, copacii din grădina liceului au fost împodobiţi cu sutele de liste primite. Astfel, printre florile crude de măr au răsărit liste cu lecturi. Peste 300 de titluri din literatura română, maghiară, germană şi engleză au „rodit" cu acest prilej şi în sufletele tinerilor. Titlurile propuse constituie şi propuneri pentru noi experienţe literare.

Ultima activitate a proiectului se va desfăşura peste trei săptămâni, când elevii vor prezenta, în cadrul unui concurs, impresii din lecturile nou parcurse.

Proiectul s-a bucurat de sprijinul dnei Kommer Erika, profesoară de limba germană, şi al dnei profesoare Standavid Beatrice, coordonatoarea cercului „PRO-LECTURA".

Lasă un comentariu