Și, totuși, se întâmplă ceva…

Distribuie pe:

…Și totuși se întâmplă ceva, la Sighișoara, unde viața culturală e departe de ceea ce ar trebui să reprezinte cu adevărat. Avem în vedere, pe lângă acele rateuri privind organizarea festivalului medieval de anul trecut și sporadice evenimente legate de vreo zi istorică, și sfârșit de an școlar, concertul anual al Academiei de muzică, tot anualul festival de blues, Proetnica, apoi cele câteva concerte camerale și, în rest… mai nimic. Orașul, cât și mândra Cetate, sunt cuprinse de acalmie.

Da, în sfârșit, se întâmplă ceva: este vorba de temeritatea a doi actori care și-au făcut „cuibar" în acest loc al reveriilor, de cum se desprimăvărează, înființând cu migală, o trupă de teatru sub denumirea de T.a.C.T Sighișoara. Este vorba de actorii Geanina Iconaru și Ștefan Abrudan, cei care au crezut în șansele lor, construind acest mini edificiu al Thaliei, luând-o pe cont propriu, ceea ce în zilele noastre este un mare risc asumat. Și putem spune, au reușit, având lansate până în prezent, în cele trei stagiuni, trei piese cu priză la public. La cea mai recentă reprezentație, sala a fost invadată până la refuz de spectatori, care au avut posibilitatea să vadă piesa umoristică „Un bărbat și mai multe femei", de Leonid Zorin, în regia actorului, regizor și scenograf, Eugen Pădureanu.

Locul de desfășurare a spectacolului, cum nu se poate mai primitor: prin bunăvoința unor patroni de restaurant, demni de toată lauda și prețuirea, le-a fost oferită actorilor Sala „Teutsch" de la Central Park, ceea ce denotă că oameni deosebiți sunt în orice domenii. Actorii Delia Lazăr, Geanina Iconaru, Eugen Păduraru - la lumini, actorul Ștefan Abrudan -, au avut un real succes, răsplătiți de-a lungul piesei cu ropote de aplauze.

Lasă un comentariu