„O carte - un vis de copil" Implicarea tinerilor în acţiuni de voluntariat

Distribuie pe:

Voluntarii de pe lângă Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Mureş au venit cu o nouă iniţiativă, spre a sprijini copiii care nu beneficiază de aceleaşi facilităţi ca şi ei. Astfel, de la începutul săptămânii, membrii VOLUNTAREX au materializat proiectul „O carte - un vis de copil".

Aflând de dotarea deficitară a unei grădiniţe din Pogăceaua, tinerii voluntari s-au mobilizat şi au adunat o serie de materiale educative, care au îmbogăţit baza materială a grupei. Au strâns cărţi, jocuri şi jucării educative, au confecţionat cărţi tematice, pe care le-au dăruit cu drag.

Activitatea de săptămâna aceasta a constat într-o întâlnire plină de surprize cu preşcolarii: lectura unei poveşti, jocuri de rol, daruri constând în materiale didactice, dar şi haine şi dulciuri.

O parte din donaţii au ajuns la o familie care, în urma unui incendiu, a pierdut toată agoniseala de o viaţă, susţin iniţiatorii.

„Vom susţine orice activitate de voluntariat care vizează comunitatea. Apreciez, de asemenea, faptul că tinerii s-au mobilizat atât de repede, sărind şi în ajutorul elevei noastre, Demeni Maria, care a trecut printr-o tragedie. În urma unui incendiu declanşat luni, 23 aprilie, familia, care are în întreţinere patru copii, a pierdut tot ce avea. Ajutorul a fost binevenit şi sperăm că şi alţi oameni de bine să îi ajute" - spunea directorul Colegiului Agricol „Traian Savulescu" din Tg.-Mures, care a sprijinit transportul celor opt saci cu donaţii.

Bloj Emil, profesor consilier şcolar, unul dintre iniţiatorii acţiunii, a ţinut să precizeze:

„Am avut-o alături pe dna Annamária Porkoláb, director CJRAE Mureş, care a sprijinit membrii VOLUNTAREX, voluntari ai CJRAE, în desfăşurarea acţiunii. Ca de fiecare dată, am găsit susţinerea necesară, deoarece numai dorinţa copiilor de a se implica în acţiuni comunitare de voluntariat nu este suficientă".

Totodată, Nichiforiuc Carmen, profesor consilier şcolar, coordonator al activităţii, spunea: „Copiii ne dau imboldul de a merge mai departe şi de a continua să coordonăm acţiuni de voluntariat".

Lasă un comentariu