Curs gratuit de inițiere în speologie

Distribuie pe:

Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, în colaborare cu Asociația Speologică „Geoda" și Universitatea „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș, organizează Cursul gratuit de inițiere în speologie pentru studenții din universitățile mureșene. Acțiunea își propune implicarea studenților în activități instructiv-educative cu profil speologic și ecologic, precum și familiarizarea cursanților cu noțiunile de bază folosite în speologie; exemplificarea tipurilor genetice de peșteri, avene și depuneri minerale din peșteri (speleoteme); experimentarea parcursurilor subterane cu diferite grade de dificultate (exceptând tehnica speologică alpină - TSA) și protecția mediului speleal.

Cursul, ce se va desfășura în perioada 15 mai - 5 iunie, cuprinde două secțiuni, teoretică și practică, predominantă fiind cea de-a doua. Tematica include: Elemente de speologie fizică; Speologie explorativă; Protecția mediului speleal.

Programul cursului

Inaugurarea va avea loc în 15 mai, începând cu ora 18, în Campusul Universității „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș, aflăm de la Daniela Nădășan, referent cultural la Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș. Domnia sa preciza și că în 15 mai este programat Cursul inaugural ,,Omul și peștera" - lector Marius Cigher; ,,Tehnici de parcurgere a peșterilor" care se va desfășura în 22 mai - lectori Cristian Graur, Cristian Oltean și Ovidiu Graur; ,,Tipuri genetice de peșteri și avene" și ,,Speleoteme (formațiuni de peșteră)" se va derula în 29 mai - lector Marius Cigher; ,,Geoda în 2017 (ture, explorări, cercetări științifice)" va avea loc în 5 iunie - lectori Flavius Mărcuș și Cristina Oltean.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0743-103.167 sau 0265-216.066. Cei interesați se pot înscrie online, pe adresele cighermarius@yahoo.com sau ccs.targumures@mts.ro.

Conform inițiatorilor, la încheierea cursului se va organiza o expediție tematică în peștera Cioclovina cu Apă din Munții Șureanu, prioritate având cei care au urmat Cursul de Inițiere în Speologie și studenții interesați de mediul speleal.

 

Lasă un comentariu