Nostalgie! 69 DE ANI DE LA ABSOLVIREA LICEULUI “ALEXANDRU PAPIU ILARIAN”

Distribuie pe:

Sâmbătă, 24 iunie 2023, Colegiului Național “Alexandru Papiu Ilarian”, din Târgu-Mureș, a fost gazda unei întâlniri nostalgice, de suflet, a absolvenților acestei unități de elită târgumureșene din urmă cu... 69 de ani, pe vremea când liceul era unul exclusiv de băieți.

Din cele două clase ale promoției 1954, la strigarea catalogului de către prof. Cristina Ligia Someșan, actualul director al colegiului, au răspuns prezent venerabilii domni Victor Antonescu (inginer), Ioan Bândilă (pofesor), Ioan Chibulcutean (inginer), Gavril Grama (profesor), Adrian Moisoiu (profesor și deputat PRM, în legislaturile 2000 - 2004 și 2004 - 2008), Augustin Pavel (profesor, fost director al liceului Band), Vladislav Pop (economist), Eugen Roman (doctor ginecolog) și Constantin Savu (tehnician în cinematografie).

Prin strădania domnului Adrian Moisoiu, cel care “a sunat adunarea” din acest an, chiar dacă nu au reușit să ajungă la Târgu-Mureș, foștii absolvenți Romeo Morari (Germania), Nicolae Mărginean (Brașov) și Ioan Nistor (California - SUA) au participat la întâlnire prin mesaje facilitate de mijloacele moderne de comunicare, pe care nimeni nu le bănuia în urmă cu aproape 70 de ani.

După emoțiile stârnite de sala de clasă, pe care au părăsit-o pe vremea când erau adolescenți, foștii colegi au “chiulit” la Vațman, pentru a-și aminti de viața de licean, dar și să se laude sau, uneori, să suspine, în funcție de evenimentele pe care le-au trăit de-a lungul zecilor de ani de la absolvire.

De această dată, cei mai norocoși și-au invitat și soțiile (domnii Victor Antonescu, Augustin Pavel și Adrian Moisoiu - de remarcat că soția dumnealui, Lidia, a predat la Colegiul “Al. Papiu Ilarian” inclusiv în acest an școlar, 2022 - 2023!). Domnul Ioan Bândilă a fost însoțit de fiica sa, Gabriela Frenț, cea care ne-a pus la dispoziție fotografiile ce au imortalizat acest eveniment. Oricum, foștii colegii din promoția 1954 nu au de gând să se oprească aici! Ei și-au promis întâlniri în fiecare an de acum încolo... (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu