AL X-LEA CONGRES AL PARTIDULUI SOCIALIST ROMÂN

Distribuie pe:

În 12 mai 2018, a avut loc la București cel de-al X-lea Congres al P.S.R. care a reunit aproximativ 450 de membri ai partidului din județele țării în care există organizații P.S.R. (în aproximativ 90 % din județele României). E un lucru îmbucurător faptul că la congres au asistat cetățeni mai mulți decât capacitatea sălii, semn că, totuși, lumea este interesată de faptul că acest partid supraviețuiește, cu toate piedicile puse de „capitaliștii" români și nu numai! S-au făcut analize, s-au dezbătut situațiile cu care se confruntă țara din 1989 încoace, s-au menționat neajunsurile din România, odată cu trecerea la un sistem care, după cum se vede, nu este prielnic poporului român din niciun punct de vedere! În perioada de dinainte de '89, cu toate că s-au făcut și unele greșeli, a fost un sistem politic care a stat la baza multor realizări mărețe, și anume: șomajul era la cota ZERO; învățământul și asistența medicală erau de calitate superioară și gratuite; retribuția muncii - proporțională cu calitatea și cantitatea muncii depuse în cadrul societății; protejarea familiei celulă de bază a societății, precum și alocarea din fondul de stat de locuințe pentru familiile tinere și nu numai; refacerea sectoarelor economice de stat de importanță strategică.

De specificat că, în societatea capitalistă pe primul loc se situează capitalul (banul), iar în socialism, OMUL, situație net superioară capitalismului! Acest sistem a adus o serie de transformări care, însă, sunt în măsura să ne bucure, ca urmare s-a produs o răsturnare majoră a valorilor, prin scăderea drastică a nivelului de trai.

Industria, agricultura sunt la pământ, distrugându-se uzine, dar și sistemul de irigații, serele renumite ale României, întregul fond genetic al pomiculturii, prin defrișări masive etc.; s-au încălcat drepturile omului prin legi strâmbe, făcute în folosul exploatatorilor; distrugerea sistemului de sănătate și a sistemului de învățământ; s-au furat și se fură miliarde de euro din bugetul statului, banii ajunși la așa-ziși oameni de afaceri și la acoliții lor; s-a „furat" dreptul la o viață decentă a pensionarilor; migrația masivă a populației, în special a tinerilor, ceea ce a dus la depopularea României; s-a distrus industria turistică a țării; istoria României a fost „batjocorită", predându-se în școli o istorie mincinoasă, menită să defăimeze mândria și demnitatea românilor; cultura românească a avut și are de suferit datorită subfinanțării și dezinteresului statului, încurajându-se subcultura, manelele și filmele de proastă calitate; armata a fost decimată, „schilodită" etc.

E important să specificăm că PSR se opune vehement vânzării resurselor naturale ale României și a pământurilor, prin asta pierzându-se suveranitatea statului. Se impune ca politicienii de la putere să nu mai facă jocul intereselor străine, mă refer la Parlament, la Guvernul Dragnea și la instituția prezidențială, în frunte cu președintele țării!

PSR Mureș cere unificare într-un singur partid a forțelor de stânga, numai așa putându-se afirma în alegerile viitoare.

Lasă un comentariu