LA CEAS ANIVERSAR - VASILE BOTA -

Distribuie pe:

Îl omagiem astăzi, 21 mai 2018, pe dl ing. VASILE BOTA, cu prilejul împlinirii a 67 de ani. Cu această ocazie îi aducem un omagiu de cinstire și dragoste și îi transmitem un călduros „La mulți ani!"

S-a identificat cu toată ființa și puterea sa, cu oamenii din mijlocul cărora s-a ridicat, bucurându-se de o aleasă prețuire și apreciere din partea celor care l-au cunoscut de-a lungul timpului, care mai lucrează și azi cu cinste, omenie, iubire și înțelepciune de atâția zeci de ani în mijlocul neamului românesc, al mureșenilor, de care este și rămâne mereu legat.

Ca inginer agronom, ziarist, publicist și scriitor de cărți, preot și patriot, din neamul românesc, azi își sărbătorește ziua de naștere, ziua de 21 mai 2018, într-o zi de mare sărbătoare creștinească: († Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și Elena.) - După duminica a 7-a după Paști.

Îi adresăm cu respect și prietenie, salutările și urările de sănătate și împlinirea tuturor dorințelor și a proiectelor personale, familiale și spirituale. Ca autor al unor cărți apărute și al miilor de articole publicate în presa scrisă în „Cuvântul liber" (cotidianul mureșean și independent), în special tematica articolelor de specialitate, ca inginer agronom specialist în agricultură, abordează viața satului, a țăranului, a agriculturii românești în spațiul lui de baștină.

Cunoaște foarte bine și valorile morale autohtone pentru viața religioasă, după tradițiile românești, ortodoxe. Ca preot ortodox, ne îndeamnă la comuniune și cuminecare pentru o viață creștină, promovarea valorilor morale, la o viață religioasă conform tradițiilor ortodoxe. Domnia sa și-a închinat viața bisericii și credincioșilor, ca misionar prin slujire. A fost preot paroh al Bisericii ortodoxe din satul Porumbeni și satul Chinari, ca duhovnic a fost foarte bine apreciat și iubit de credincioși și de toți oamenii din satul Porumbeni, unde a fost respectat și apreciat pentru omenia și respectul față de toți enoriașii, indiferent de religie.

Cu această ocazie și în acest ceas de sărbătoare cu prilejul împlinirii a 67 de ani, aducem omagiu de cinstire, dragoste și recunoștință pentru dăruirea cu care a slujit de-a lungul anilor în Sfânta noastră Biserică de lemn „De pe dealul Crucii", care figurează în listele Monumentelor istorice ale județului Mureș (p 02.27B.0298). Aici se făceau ceasuri de rugăciuni cu enoriașii, pentru neam și țară, dovedind cu fapte că este și a fost alături de săteni. Această biserică este așezată pe un deal, la marginea pădurii, între cer și pământ. Aici poți să cunoști modul în care se rugau creștinii în urmă cu 500 de ani, locul fiind deosebit de pitoresc, la fel cărările și drumul care duce pe deal. De aici, pr. Vasile Bota se adresa și prin intermediul ziarului „Cuvântul liber", unor sponsori, conducători de societăți comerciale, bancheri, politicieni, cu rugămintea sfântă de a sprijini, cu materiale sau cu bani, acțiunea de salvare a patrimoniului național din Porumbeni pentru demararea amplelor lucrări de salvare.

De asemenea, în data de 28.09.2015 s-a sfințit locul construirii unei noi biserici. S-a ales un loc foarte frumos, mai aproape de enoriași, cu hramul „Sf. Vasile cel Mare", care azi este vizibil, la 8 km de Târgu-Mureș, meritând să fie vizitat și să se participe la slujbe.

Lasă un comentariu