Angajații din birouri, deranjați de zgomotul ambiental

Distribuie pe:

Doi din trei angajați sunt deranjați de zgomotul de la birou, fapt care conduce la scăderea productivității, potrivit unui sondaj de specialitate, realizat la nivel global. Conform cercetării întreprinse, 64% dintre angajații din birouri consideră că izolarea față de zgomotul ambiental le crește productivitatea.

„În prezent, munca este efectuată oriunde - în birouri cu spații deschise, în call center, acasă, chiar și în cafenele sau alte locații similare. Această flexibilitate este minunată pentru business și oameni, dar vine la pachet cu o provocare: zgomotul. Distragerea provocată de zgomotul ambiental reduce productivitatea și starea de confort și, în call center (punctul de legătură dintre o companie și clienții săi - n. n), poate chiar afecta relația cu clienții. Cei ce reușesc să se izoleze de zgomotul ambiental se pot concentra mai mult și mai bine pe sarcinile pe care le au de îndeplinit. Acesta este un motiv bine întemeiat pentru care atât de mulți angajați din birouri poartă căști audio pe urechi atunci când lucrează", precizează realizatorii sondajului, citați de agerpres.ro.

Un alt studiu, întocmit de experții de la Universitatea Irvine, California, a demonstrat că sunt necesare 23 de minute pentru a anula efectul unei distrageri a atenției, în medie. De asemenea, peste 58% dintre angajați susțin că sunt distrași de mai multe ori pe zi, ceea ce constituie un impact semnificativ asupra productivității lor. 

Lasă un comentariu