Cu asemenea guvernări, nu e de mirare că românii și-au luat lumea-n cap! Românii apți de muncă, pe primul loc printre europenii care locuiesc în alte țări ale UE!

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu recent al Oficiului de Statistică al Comisiei Europene - Eurostat, în anul 2017, românii apți de muncă au fost cei mai mobili cetățeni ai Uniunii Europene (UE).

„Peste 19% dinte românii aparținând categoriei persoanelor apte de muncă (având vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani) locuiau, în anul 2017, în alte țări membre UE decât cea de origine, în timp ce media europeană era de doar 3,8%. Comparativ cu anul 2007, proporția cetățenilor români care locuiesc în alte state UE a crescut cu 12,3 procente.

Situația variază semnificativ între statele membre, de la 1,0% în Germania, la 19,7% în cazul României. Pe locurile următoare, după România, se situează Lituania (15%), Croația (14%), Portugalia (13,9%), Letonia (12,9%) și Bulgaria (12.5%).

Persoanele cu educație superioară sunt mai mobile decât restul populației, 32,4% din cetățenii UE care locuiesc într-un alt stat membru având studii superioare, în timp ce, în cazul întregii populații a UE, nivelul este de 30,1%.

Dintre românii apți de muncă care locuiesc în alte state UE, 16,9% au educație superioară (comparativ cu un nivel de 16,7% în ceea ce privește populația României).

Pe de altă parte, două treimi (62,5%) dintre francezii care locuiesc în alte țări UE au educație superioară, față de 34,6% în cazul populației Franței", se precizează în studiul Eurostat. 

Lasă un comentariu