Asociația corală „Armonia" Sighișoara, în întâmpinarea Centenarului

Distribuie pe:

Sub genericul „Cântăm întregii Românii", miercuri, 6 iunie 2018, începând cu ora 18.00, în Sala festivă a Primăriei Municipiului Sighișoara, grupul coral „Armonia Sighișoara" va susține un concert omagial dedicat Centenarului Marii Uniri. La pian: prof. Rozalia Oneț.

Grupul Coral „Armonia" a activat ca formație, sub egida Casei de Cultură a Municipiului Sighișoara, de la înființare și până în anul 2008, când s-a constituit Asociația corală. De la înființare și până în prezent, grupul coral „Armonia" este condus de profesoara de muzică Bernadeta Szavuly , absolventă a Conservatorului de Muzică „George Dima" din Cluj Napoca. Asociația desfășoară activități în municipiul Sighișoara, reprezentând cu cinste orașul la diferite manifestări, mărturie stând, în acest sens, diplomele de merit, premiile obținute.

La invitația unor asociații culturale, grupul coral sighișorean a susținut concerte în străinătate: Republica Moldova, Ungaria, Franța, Elveția, Cehia, Belgia, Italia, Austria. Membrii grupului sunt în majoritate cadre didactice care împărtășesc pasiunea pentru cântecul coral, iar bogatul repertoriu cuprinde genuri variate ale muzicii corale, de la muzica Renașterii până la piese aparținând unor compozitori contemporani. În luna august, „Armonia" va reprezenta Sighișoara la Festivalul Summer Art Festival, de la Cracovia - Polonia.

 

Lasă un comentariu