„TOT TIMPUL ÎMPREUNĂ CU HRISTOS" 3 iunie 2018

Distribuie pe:

Sub acest generic, al trăirii cu Hristos, cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, în prima Duminică după Rusalii, Duminica tuturor sfinților, dar și duminica părinților și a copiilor, în parohia noastră a avut loc întâlnirea celor care au primit Sf. Taină a Cununiei la biserica noastră în cursul anului 2017, ediția a II-a.

Într-o lume în care cea mai importanță instituție a societății - FAMILIA este atât de mult lovită și pervertită, credem că este mare nevoie de o revigorare și o apreciere în același timp a rolului familiei firești, familie formată dintre un BĂRBAT și o FEMEIE. Cu acest gând i-am chemat în mijlocul comunității noastre eclesiale cele 4 perechi care și-au pus la temelia bunei lor conviețuiri harul lui Dumnezeu, primit prin Sf. Taină a Cununiei.

Au fost momente pline de emoție din partea tuturor: primitorii Sf. Taine: MOLDOVAN IOAN și MARIA, CIOVICĂ RAUL și BIANCA, FLOREA LUCIAN COSMIN și CRISTINA, OLTEAN NELU MARIAN și DORINA, nașii lor, credincioșii prezenți și chiar și eu.

Frumusețea zilei a început la Sf. Liturghie, când fiecare dintre ei, pregătiți înainte prin Sf. Spovedanie, au venit în fața Sf. Altar, unde au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos. Mai apoi, au primit aprecierile noastre și un mic cadou din partea parohiei, ca semn de apreciere, iar întreaga suflare prezentă le-a cântat tradiționalul „La mulți ani".

Îndemnul nostru am încercat să fie unul clar și simplu: FAMILIA trebuie prețuită și apărată chiar și cu jertfă dacă este nevoie, iar acest gând trebuie transmis mai departe copiilor noștri.

Văzându-i cu câtă emoție și sfială au luat act de acest moment, sunt încredințat că viitorul bisericii noastre este pe mâini bune, cu toate problemele societății actuale, cu toate ispitele lumii acesteia consumiste, iar versurile unei poezii pe care le-am pus la suflet celor prezenți cred că v-a trezi în ei, sau va întreține pe mai departe buna înțelegere din familiile lor: „Între soț și-a lui soție/ Domnul ar vrea armonie/ Între ei să nu mai fie/ Decât o dragoste vie".

Să fiți binecuvântați, dragii mei și niciodată să nu uitați că în toate cele ale familiei voastre, bune sau rele, Biserica lui Hristos vă este oricând un sprijin de nădejde.

Întru mulți și binecuvântați ani!

Lasă un comentariu