La Târgu-Mureș, copiii au… mica lor cetate!

Distribuie pe:

Surpriză de proporții, ieri dimineață: pe platoul din fața Cetății Târgu-Mureș a mai apărut… o cetate! Un castel din lemn, cu turnulețe, pod suspendat, tobogane, scări, frânghii, plase de cățărat, coborâri tip „pompier", obiecte de ridicare în forță, „unghere" pline de mister, toate acestea și multe altele alcătuiesc cele două corpuri ale noului complex de joacă pentru copii, numit chiar „Cetate".

Obiectivul este destinat copiilor de la 1 la 12 ani, pe grupe de vârstă: zona A (1 - 3 ani) - copii care încep să-și dezvolte abilitățile locomotorii și au nevoie de ajutorul părinților sau al supraveghetorilor; zona B (3 -7 ani) - copii care își controlează relativ bine mișcările, dar pot avea nevoie de ajutorul părinților sau al supraveghetorilor, și zona C (7 - 12 ani) - copii care își controlează bine mișcările și a căror activitate de joacă este alcătuită mai mult din elemente de ridicare în forță.

Obiectivul a fost inaugurat ieri dimineață, în prezența consilierului primarului, Claudiu Maior, și a consilierului local UDMR, Magyari Elõd, reprezentanții municipalității precizând că este vorba de o investiție în valoare de aproximativ 400.000 de lei cu TVA, sumă alocată de la bugetul local.

Răspunzând „cârcotașilor" din mediul online, care „dădeau ca sigur" eșecul acestui proiect, Claudiu Maior a anunțat că Primăria Târgu-Mureș are în vedere realizarea, în viitorul apropiat, a cel puțin încă 10 astfel de complexe de joacă pentru copii, în cartierele din oraș: Tudor, Aleea Carpați, Mureșeni etc., dar și la Platoul Cornești, zonă de agrement tot mai… agreată de vizitatori, spre dezamăgirea celor care se încăpățânează să taxeze drept „kitch" spațiul amenajat pentru copii, de exemplu, a comentat Claudiu Maior.

În parcul inaugurat ieri, dar și în viitoarele complexe de joacă și în cele existente deja, vor fi amenajate spații speciale pentru copii cu dizabilități, municipalitatea fiind în curs de achiziție a mobilierului necesar. De altfel, precizează surse din cadrul instituției, Primăria ține în permanență legătura cu părinți ai căror copii au nevoi speciale, stabilind, de comun acord, demersurile ce se impun pentru sprijinirea acestora.

Revenind la noua… cetate de lângă Cetate, aceasta a fost „cucerită" imediat după inaugurare (dacă nu chiar în momentul inaugurării), primii „năvălitori" fiind copiii de la Grădinița nr. 15, aflată în apropiere, urmați de cei de la Grădinița nr. 2 din Reghin, îmbrăcați în costume populare, aceștia oferind și un moment folcloric.

În foarte scurt timp, Cetatea copiilor „a fost luată cu asalt" de prichindei însoțiți de mămici. Forfota, veselia, râsetele au fost la ele acasă… Și tumbele, așijderea, dar nu-i pericol de cucui: pardoseala este din cauciuc!

Da, da, de-acum încolo, o să fie treabă multă în Cetate!

„Copilul râde: Înțelepciunea și iubirea mea e jocul!"…

Lasă un comentariu