MARI SPERANȚE PENTRU VINDECAREA CANCERULUI DE SÂN

Distribuie pe:

O femeie cu cancer de sân în formă avansată a fost vindecată complet de o terapie nouă, prin care medicii au sporit puterea sistemului imunitar pentru ca acesta să lupte cu tumorile. Este o premieră medicală pe care o aștepta toată lumea - potrivit descopera.ro.

„Este pentru prima dată în istorie când un pacient în stadiu avansat a fost tratat cu succes printr-o formă de imunoterapie care utilizează propriile celule imunitare ale pacientului pentru a găsi și distruge celulele canceroase care s-au format în corp.

Judy Perkins, inginer din Florida, avea 49 de ani când a fost selectată pentru noua terapie radicală, după o serie de runde de chimioterapie care nu au dat rezultate, în încercarea de a opri tumoarea din a se răspândi dinspre sânul drept către ficat și alte organe. La acel moment, medicii îi mai dădeau trei luni te trăit.

Medicii care au tratat-o la Institutul Național de Cancer din Maryland, SUA, susțin că răspunsul pacientei la tratament a fost remarcabil, terapia distrugând celulele canceroase, astfel încât ea este sănătoasă de doi ani.

După vindecare, Judy Perkins a declarat: Condiția mea s-a deteriorat foarte mult înspre sfârșit, iar tumoarea îmi apăsa pe un nerv, ceea ce înseamnă că îmi petreceam timpul încercând să nu mă mișc deloc pentru a nu simți dureri. Renunțasem la luptă. După ce tratamentul mi-a dizolvat cea mai mare parte din tumoare, am fost capabilă să mă duc la o drumeție de 60 de kilometri.

Directorul științific al Institutului de Cercetare pentru Cancer din Ontario, care nu a fost implicat în tratamentul pacientei, spune că acesta este un răspuns fără precedent la un tratament într-o formă atât de avansată de cancer de sân.

Succesul dă speranțe milioanelor de oameni din lumea întreagă care suferă de cancer de sân și de alte forme, precum cancer de ovare și cancer de prostată, care se tratează foarte greu sau deloc.

Acum, cercetătorii plănuiesc teste clinice la scară largă pentru a analiza cât de eficient ar putea fi tratamentul", scrie sursa citată.

Lasă un comentariu