Copiii noștri buni - Bianca și-a dominat toate adversarele…

În perioada 7-10 iunie 2018, a avut loc, la Mangalia, etapa finală a Campionatului Național de Judo, categoria de vârstă U-11 (sportivi născuți în 2008-2009), la care au participat aproximativ 400 de sportivi legitimați la peste 40 de cluburi. La finală a fost prezentă și campioana olimpică a României la judo, Alina Dumitru, în prezent antrenoare a micilor judoka. Alina a fost primită cu admirație și entuziasm, copiii profitând de prezența sa pentru a-i cere autografe și a se poza împreună cu ea.

Sport Club Dimas Târgu-Mureș a luat parte la acest campionat cu un lot format din 6 sportivi, la următoarele categorii de greutate: Bianca Toma - 23 kg, Darius Bobletec - 27 kg, Bogdan Miclea - 27 kg, Tudor Bolog - 34 kg, Banga Máté - 34 kg și Iannis Băltățanu - 42 kg.

Sportiva Bianca Toma și-a dominat toate adversarele, câștigând, înainte de limită, toate meciurile. Și ceilalți copii avut o evoluție foarte bună. Iannis Băltățanu a fost surpriza plăcută care, într-o categorie puternică, a fost la un pas de medalia de bronz, în urma meciului decisiv clasându-se pe locul 5. Astfel, cu o campioană națională, medaliată cu aur, și un loc 5, antrenorul Dima Remus are de ce să fie mulțumit de rezultatele elevilor săi. Acest sentiment al sensei-ului se poate amplifica săptămâna viitoare, când, la Satu Mare, are loc ultima finală de campionat național din acest sezon competițional, de unde speră să aducă rezultate la fel de frumoase, demonstrând astfel că orașul nostru are sportivi talentați, perseverenți, serioși.

„În timpul concursurilor voi lupta curajos și cinstit. Îmi voi stima adversarul și mă voi strădui mereu să obțin victorii pentru echipa și țara mea. Ca învingător nu mă voi înfumura, iar ca învins voi munci înzecit pentru a mă pregăti." - Jigoro Kano, Principiul nr. 7 al Judo-ului.

 

Lasă un comentariu