NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! Admiterea în învățământul liceal de stat

Distribuie pe:

Opțiunile în fișele de înscriere au fost completate de absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, până în 3 iulie. Aceeași procedură a fost parcursă și de absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator au putut fi efectuate până ieri, 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat se face în unitățile de învățământ liceal în care au fost admiși și pe site-ul admitere.edu.ro, în 9 iulie. În același timp, în unitățile de învățământ gimnazial vor fi afișate listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal de stat din județe.

Depunerea dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ liceal în care candidații au fost repartizați se va realiza între 10 și 13 iulie. În perioada 16-18 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

A doua etapă de admitere, dedicată absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.

În zilele de 5 și 6 iulie sunt programate repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi, dar și înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, informează Ministerul Educației Naționale. 

Lasă un comentariu