INVITAȚIE LA „GHEJA ÎN SĂRBĂTOARE"

Distribuie pe:

Consiliul local și Primăria orașului Luduș organizează duminică, 15 iulie 2018, începând cu ora 16, în incinta Școlii Gimnaziale din cartierul Gheja, o nouă ediție a evenimentului cultural de recentă tradiție locală „Gheja în sărbătoare". Programul artistic este pregătit în parteneriat cu asociațiile culturale „Casa Rusu", din satul Tușinu, comuna Sânpetru de Câmpie, județul Mureș, și „Plaiuri ludușene", din Luduș.

Programul începe cu un excepțional moment de strigături și chiuituri populare interpretate de doamna Carmen Claudia Rusu. Renumitul om de cultură din Câmpia Transilvaniei, Alexandru Rusu (elev al profesorului de suflet românesc Grigore Leșe) și tinerii soliști Alex de la Orăștie, Ionela Moruțan, Flaviu Florea, Adriana și Nelu Maior, Andrei Romanică, Monica Pîrlea, Cristina Văidean și Veronica Covrig, școliți de alți renumiți rapsozi populari, îi vor încânta pe ghejeni cu cântece autentice preluate din lada de zestre a sufletului românesc. Pe scenă vor fi prezenți copiii dansatori membri ai ansamblurilor folclorice „Ardealul", din Luduș, „Flori ardelene" (Șăulia), „Bujorii Zaului", din Zau de Câmpie, „Datina", din Grebenișu de Câmpie și „Jucăușii", din Sânger.

În întregul său, programul artistic din acea zi, de la Gheja, va fi o emoționantă lecție de suflet românesc, dedicată neamului românesc și României, în Anul Centenarului Marii Uniri.

Lasă un comentariu