METODĂ RAPIDĂ DE DIAGNOSTICARE A CANCERULUI HEPATIC

Distribuie pe:

Cercetătorii chinezi de la Academia de Științe, citați de descopera.ro, susțin că au identificat noi biomarkeri ai cancerului hepatic, cu ajutorul cărora au dezvoltat o metodă eficientă de diagnosticare rapidă a acestei boli.

„Cancerul de ficat este una dintre cele mai des întâlnite maladii pe plan mondial și cele mai multe dintre cazuri se află deja în stadii avansate atunci când sunt diagnosticate.

Din acest motiv, identificarea timpurie a cancerului hepatic este deosebit de importantă pentru salvarea sau prelungirea vieților pacienților. O diagnosticare rapidă poate fi realizată prin observarea alterării procesului de metilare a ADN-ului din sânge.

În studiul nostru, am analizat în mod sistematic caracteristicile procesului de metilare a ADN-ului pentru 375 de mostre prelevate de la pacienți cu cancer hepatic, 50 de mostre prelevate de la pacienți cu ficat sănătos și 3.780 de mostre prelevate de la pacienți cu alte tipuri de cancer.

Mai întâi, am selectat biomarkerii potențiali ai cancerului hepatic și apoi am alcătuit un model de predicție computerizată. Rezultatele au arătat că acest model a avut o rată de 92% în ceea ce privește detectarea cu succes a cancerului de ficat.

Cercetarea oferă o nouă soluție pentru diagnosticarea timpurie a cazurilor de cancer hepatic, iar studii suplimentare bazate pe rezultatele acesteia au fost deja inițiate", explică experții chinezi. 

Lasă un comentariu