TALENT RĂSPLĂTIT

Distribuie pe:

Am afirmat mereu că valoarea filialei Mureș a Ligii Scriitorilor Români este un sumum al valorilor membrilor săi. Avem în rândul nostru talente mari, autentice, recunoscute prin premiile pe care le câștigă la concursurile naționale și internaționale la care participă, ca și prin cele prin care li se recompensează talentul de către Liga Scriitorilor Români.

Recent, talentatei noastre colege, poeta EMILIA AMARIEI, i s-a decernat TROFEUL „Grigore Vieru 2018", obținut în cadrul CONCURSULUI INTERNAȚIONAL de POEZIE „GRIGORE VIERU", la care ea a participat alături de câteva sute de alți poeți din țară și străinătate, concurs organizat de prestigioasa Societate Cultural-Patriotică „APOLLON", din Urziceni, aflat la cea de a V-a ediție. Societatea „Apollon" are în fruntea ei un prestigios om de cultură, poetul și diplomatul George Călin. Activitățile culturale ale acestei societăți sunt cunoscute pe plan național și internațional.

Doamna Emilia Amariei este stabilită de mulți ani în satul Idicel, jud. Mureș, ea fiind născută în Borca, jud. Neamț, satul Vitoriei Lipan, eroina romanului „Baltagul". În tinerețe, a participat la activitatea multor cenacluri literare, unde s-a remarcat ca poetă și cântăreață de muzică populară. După 1989, a luat de mai multe ori drumul străinătății, la fel ca mulți alții, pentru a supraviețui.

Poeziile sale reamintesc spiritul „Cenaclului Flacăra", transmit un mesaj puternic, asemănător cu mesajul patriotic al poetului Adrian Păunescu. Ele sunt pline de vigoare, percutante, încriminând trădarea, lașitatea, dezbinarea noastră, dar și de o afectivitate emoțională deosebită. În ultimul timp, domnia sa a câștigat numeroase premii la concursurile naționale de poezie, a fost invitată să-și lanseze volumele în diverse localități din țară și străinătate, cărțile sale fiind foarte solicitate de cititori. Următoarea lansare va avea loc la casa Avram Iancu din Târgu-Mureș, pe 25 iulie, la ora 17.

Este de apreciat efortul material enorm pe care poeta Emilia Amariei îl face în această vreme încâlcită și total defavorabilă poeziei, pentru a ne face cunoscută creația ei literară, care ne bucură întristata noastră ființă.

O felicităm din toată inima pentru acest nou succes al ei!

Lasă un comentariu