O lecție de viață

Distribuie pe:

Sâmbătă, 21 iulie, la Centrul Cultural Dumbrăveni, membrii Cenaclului Lumină Lină condus de părintele Cătălin Dumitrean, la invitația conducerii Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap - Dumbrăveni, au susținut un concert dedicat persoanelor cu dizabilități din cadrul acestui stabiliment.

Manifestarea a fost precedată de un spectacol oferit chiar de cei asistați - nevăzători, tineri sau mai puțin tineri cu probleme locomotorii - scopul Centrului fiind, potrivit directoarei Raluca Munteanu, acela de a asigura persoanelor adulte aflate în situații sociale și medicale dificile, găzduire, servicii de asistență medicală, îngrijire, recuperare, reabilitare, consiliere psihologică, terapie ocupațională, socializare.

Momentul cultural a fost întregit de o veritabilă lecție de istorie, ținută de părintele Doru Gheaja, lecție care, așa cum spunea și primarul Emil Dârloșan, ar trebui predată și politicienilor noștri, mulți căzuți sub grila de promovabilitate la examenul patriotismului, nu o dată punând mai presus de orice interesele lor proprii.

La eveniment au participat doamnele Daniela Tontsch și Claudia Brătan, președintele, respectiv directorul executiv al Consiliului Național al Dizabilității din România, subliniind că, la Guvern și la Parlament se fac eforturi continue și conjugate pentru îmbunătățirea cadrului legislativ în materie.

În orașul Dumbrăveni, în perioada 1831-1846, a funcționat prima școală de surdo-muți din țară. Este de apreciat efortul statului român în ceea ce privește crearea condițiilor de viață celor suferinzi, care, la fel ca și cei sănătoși și în plină putere, au dreptul la viață și la demnitate.

 

Lasă un comentariu