Elite mureșene - premiate de I.Ș.J. Mureș

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, la Inspectoratul Școlar Județean Mureș, a avut loc Festivitatea de Premiere a absolvenților clasei a VIII-a și ai clasei a XII-a, care au obținut media 10 la Evaluarea națională - 2018, respectiv la Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2018.

Valoarea premiilor oferite a fost de 1 000 de lei pentru absolvenții clasei a VIII-a și 3 000 de lei pentru elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat.

MACARIE Ioan, inspector școlar general, și prof. PUI Adina Roze - inspector școlar general adjunct au oferit cocarda tricoloră și medalii (instituite de Inspectoratul Școlar Județean Mureș cu prilejul Centenarului Marii Uniri, distincțiile fiind oferite celor care fac cinste învățământului mureșean, indiferent că sunt elevi, profesori, cadre didactice sau comunitate locală) pentru performanțele obținute, elevilor: BUCUR Ioana Cristina (Colegiul Național ,,Mircea Eliade" din Sighișoara) și PĂCURAR Alexandra Delia (Colegiul Național „Alexndru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureș), JUCAN Codruța Elena (Liceul Teoretic „Samuil Micu" din Sărmașu), SFRIJAN PENCIU Ilinca (Școala Gimnazială ,,Radu Popa", Sighișoara), TOȘA David (Colegiul Național ,,Unirea", Târgu-Mureș), PÎRLEA MAIER Maria Bianca (Școala Gimnazială ,,Alexndru Ioan Cuza", Târgu-Mureș) și MANOILĂ Dragoș (Școala Gimnazială „Dacia" din Târgu-Mureș).

„Au fost încununate eforturile elevilor, părinților și profesorilor, o colaborare frumoasă și într-o afinitate susținută de Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Mulțumim conducerii IȘJ, pentru că întotdeauna a susținut performanța și pentru că a apreciat excelența în educație. Acest gest nu face decât să confirme că munca susținută învinge întotdeauna. Tocmai de aceea, îndreptăm gândul nostru de apreciere pentru acești elevi deosebiți, de recunoștință pentru părinții care ne-au susținut și de mulțumire pentru modul onorant în care instituția Inspectoratului Școlar Județean Mureș a premiat excelența, a susținut un efort îndelungat al elevilor noștri. Vă mulțumesc în numele domnilor profesori și al domnilor directori", spunea prof. Aurora STĂNESCU - director al Colegiului Național ,,Unirea" din Târgu-Mureș.

Meritele cadrelor didactice în rezultatele obținute de elevi au fost subliniate de tatăl elevului TOȘA David. Domnia sa a adăugat și că sportul poate fi asociat cu învățătura, iar activitățile școlare pot fi îmbinate cu succes cu cele extrașcolare (pian, înot de performanță), toate contribuind, deopotrivă, la formarea copilului.

„În calitate de părinte, dar și de cadru didactic, aș vrea să vă spun că suntem la un moment de emoție, dar și de bucurie. Mulțumim conducerii IȘJ Mureș, care apreciază efortul copiilor, care susține educația și încurajează elevii în toate concursurile ce se organizează atât la nivel de școală, cât și județean", preciza prof. Elena JUCAN - director al Liceului Teoretic „Samuil Micu" din Sărmașu.

Felicitări elevilor, părinților și cadrelor didactice!

Lasă un comentariu