Premieră absolută, în pregătire - UMF aduce medicina tradițională chineză la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

În cadrul activităților de formare continuă și dezvoltare profesională a specialiștilor din domeniul sănătății, UMF organizează, în luna noiembrie, în premieră, un workshop internațional despre medicina tradițională chineză, cu accent pe acupunctură și managementul durerii. Sesiunile vor fi conduse de specialiști în domeniu, printre care și doi profesori invitați de la Universitatea Shantou din China.

„Practicată în China, de peste 2.500 de ani, medicina tradițională chineză este considerată a fi cea mai veche și cea mai recunoscută practică medicală alternativă din lume, necesitând atât cunoștințe științifice, cât și artistice. Punerea în aplicare a medicinei tradiționale chineze este profundă și implică un spectru larg de cunoștințe. Fundamentul succesului practicării acesteia constă în ajustarea energiei interioare Yin-Yang (de exemplu, prin echilibrarea surselor calde și reci) și interacțiunea ei cu diferite organe, pentru a obține stabilitate și armonie în organism. Așadar, este evident faptul că această metodă necesită practicieni foarte bine pregătiți, cu o experiență bogată, pentru a obține rezultate notabile.

Obiectivul general al workshop-ului, al cărui director este prof. dr. William Au (Universitatea de Medicină Shantou, China), constă în a oferi o înțelegere detaliată a anumitor proceduri folosite prin medicina tradițională chineză, pentru promovarea sănătății și managementul durerii, în combinație sau nu cu medicina occidentală", se arată într-un comunicat dat publicității de reprezentanții UMF.

Vom reveni cu amănunte privind programul manifestării și temele abordate.

Lasă un comentariu