CARAVANA CULTURALĂ IN MEMORIAM DUMITRU D. SILITRĂ

Distribuie pe:

Joi, 16 august 2018, Caravana Culturii a ajuns la Târnăveni. Gazda celei de-a doua ediții a acestui eveniment a fost Casa de Cultură „M. Eminescu".

Turneul acestui an al caravanei cuprinde localitățile: Urziceni, Costești, Drobeta Turnu Severin, Timișoara, Arad, Satu Mare, Târnăveni, Sighișoara, Deva și Râmnicu Vâlcea.

Organizarea Caravanei Culturii aparține Bibliotecii Județene „Antim Ivireanu" Vâlcea, Asociației „Rusidava Culturală" Drăgășani, Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Râmnicu-Vâlcea și Editurii „Rhitcom" Drăgășani.

Coordonatorul caravanei este poetul Marian Bărăscu - Președintele Asociației „Rusidava Culturală" Drăgășani, membru al Ligii Scriitorilor din România - Filiala Vâlcea.

Proiectul strânge laolaltă, în diferite zone ale țării, poeți, scriitori, cantautori de muzică ușoară, folk și populară, actori de teatru și umor, artiști plastici, iubitori de cultură și de frumos, promovând valorile autentice, exprimate pentru plăcerea și bucuria opiniei publice, în ideea de a înfrumuseța viața și de a stinge setea de cultură adevărată.

Au sosit la Târnăveni, cu inima deschisă și zâmbetul pe buze: Marian Bărăscu - poet din Drăgășani, coordonator și moderatorul evenimentului, Constantin Triță, poet din Piatra Olt, Ioana Banner - poetă din București, Silvana Andrada Tcacenco, poetă și solistă de muzică ușoară din București, Zenovia Zamfir, scriitor Râmnicu Vâlcea, Liliana Ghiță Boian, poetă din Drăgănești Olt, Jianu Pandele, solist de muzică ușoară din Drăgănești Olt, Cornel Popescu, solist instrumentist la caval din Craiova, Sabrina Vasilescu, solistă muzică ușoară din București, Sava Regățeanu - solist muzică de petrecere și ușoară, colaborator al televiziunilor naționale din București, și nu în ultimul rând, încântătoarea Alexia Rotaru.

Manifestarea s-a bucurat de o audiență de calitate.

De la Târnăveni au participat domnii Aurel Hancu - Președintele Cenaclului Literar „Elena din Ardeal", profesor Florica Marcoș, profesorul Nicolae Fola, jurnalist și scriitor Petru Lechințan.

S-au strâns, într-o însuflețire, membrii cenaclurilor literare târnăvene și Grupul Vocal RAM, care, prin poezie și cântec, au adus un omagiu poetului Dumitru D.Silitră, prieten drag, care a plecat dintre noi în luna februarie a acestui an, cel care anul trecut a fost vesel și priceput prezentator și amfitrion al Caravanei Culturii.

Am râs și am lăcrimat la unison, poeții: Viorica Șutu, Vanda Ani, Claudia Vodă, Mihaela Cernea, Gina Moldovan, Valer Popean, Zoltan Demeter, alături de ei, membrii Grupului RAM: Teodora Sprinceană, Cristina și Sorin Surdu, Vasile Ani, artiștii plastici Iuliu Moldovan, Margareta și Radu Ionașiu, organizatoarea evenimentului Elena Cristea, care a îmbrăcat un frumos și autentic costum popular.

După o ploaie răcoroasă trimisă de la Dumnezeu pentru primenire sufletească, musafiri și participanți au mutat la Băgaciu locul de întâlnire, unde s-au îndestulat cu vinuri de pe Târnave, o generoasă oală cu sarmale și prăjitura cu mere tradițională în partea locului… și unde s-au întâlnit cu poetul târnăvean Răzvan Ducan.

Cenaclul reunit a continuat până târziu, în noapte.

Lasă un comentariu