Marșul Centenarului ajunge la Iași

Distribuie pe:

Unioniștii din România și Republica Moldova, care merg pe jos în Marșul Centenarului pe traseul Alba Iulia - Chișinău au ajuns la Iași, ultimul mare oraș în care poposesc înainte de a trece Prutul.

Participanții la Marșul Centenarului vor fi prezenți în Iași, sâmbătă și duminică, la lucrările Conferințelor Congresului Reîntregirii Neamului, în cadrul cărora se vor dezbate subiecte precum unirea României cu Republica Moldova, ca proiect de țară, protejarea drepturilor populației românești din jurul granițelor, precum și proiecte urgente de infrastructură, ca autostrada Chișinău - Iași - Târgu-Mureș.

„Am mers 1200 de km pe jos, de la 1 iulie și până acum, pentru ca proiectul Reunirii să nu stea pe loc, pentru ca anul 2018 să nu fie despre tabere și dezbinare, ci despre unitate națională. Îi așteptăm pe ieșeni să se alăture Marșului pentru a trece Prutul duminică și pentru a parcurge ultimii 100 de km până la Chișinău, unde, pe 1 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc o manifestație de amploare", a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași - Ungheni (duminică, ora 19.00) - Călărași - Sadova - Lozova - Căpriana - Strășeni - Chișinău.

Lasă un comentariu