Din 24 august, PLATA LA JUMĂTATE A AMENZILOR CONTRAVENȚIONALE, ÎN 15 ZILE!

Distribuie pe:

Începând cu data de 24 august 2018, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, prin care se modifică Ordonanța de Guvern nr. 2/2001 privind regimul contravențiilor, termenul de 48 de ore pentru plata amenzilor la jumătate, din minimul legal, s-a prelungit la 15 zile.

Cele mai importante amenzi la care se referă termenul de 15 zile sunt cele rutiere, inclusiv cele aplicate pietonilor și bicicliștilor, amenzile fiscale, cele pentru hărțuire sau discriminare și cele reglementate de legea asociațiilor de proprietari.

Tot 15 zile este și termenul pe care îl are la dispoziție contravenientul pentru a contesta în instanță procesele-verbale de constatare.

Posibilitatea de a achita jumătate din amendă pe loc, agentului constatator, a dispărut odată cu aplicarea Legii 203/2018, astfel încât plata se poate face doar la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităților administrației publice locale sau online, pe ghiseul.ro.

Lasă un comentariu