ADOLESCENȚII REBELI SUNT CA... POMPIERII CARE SE ARUNCĂ ÎN FOC!

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Universitatea din Melbourne, citați de descopera.ro, susțin că au descifrat o zonă din centrul creierului adolescenților, care este sursa conflictelor iscate între aceștia și părinții lor.

“Se știa deja că această zonă a creierului este implicată în răspunsurile emoționale, însă în studiul nostru am mers mai departe cu cercetările și am descoperit că mărimea zonei respective este direct responsabilă de conflictul adolescent - părinte.

Astfel, am observat 137 de adolescenți care trebuiau să rezolve o sarcină alături de părinții lor. Sarcina a fost aleasă în așa fel încât să creeze un conflict.

După ce s-a măsurat gradul conflictului pornit între părinți și copiii lor, adolescenții au fost supuși unor scanări ale creierului. S-a observat că dacă zona din centrul creierului responsabilă de răspunsurile emoționale era mai mare, adolescenții erau mai predispuși să se certe mai intens și mai mult timp cu părinții lor. De remarcat că, în concluziile studiului, nu am ținut cont de factorii sociali și de cei biologici.

Totuși, având în vedere ceea ce se știa până acum despre creier arată că rezultatele studiului sunt foarte folositoare și veridice, respectiv că zona creierului responsabilă de comportament, care este supradezvoltată, face ca persoana în cauză să reacționeze mult mai intens la factorii de stres. Acești adolescenți reacționează exact ca pompierii care se aruncă într-o clădire în flăcări, atunci când toți ceilalți ies.

Astfel, adolescenții sunt atrași de conflicte, sunt dispuși să le stârnească, dar nu au nicio idee cum ar putea să iasă dintr-o astfel de situație. De aceea, părinții trebuie să considere temperamentul violent al copilului lor ca o disfuncție și nu ca o problemă de educație. De asemenea, atragem atenția că există și alți factorii care pot spori agresivitatea tinerilor, cum ar fi anturajul și influența mass-media.

Însă, părinții nu trebuie să uite că orice adolescent poate fi îndreptat pe calea cea bună prin răbdare și înțelegere, ceea ce nu înseamnă ca adolescenții să fie lăsați de capul lor. Pentru a nu deveni o problemă pentru societate, ci oameni responsabili, ei trebuie să fie îndreptați spre un comportament normal, chiar dacă sunt mai predispuși spre ceartă. 

Lasă un comentariu