Inaugurarea Subfilialei Crucea Roșie în Bistra Mureșului

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a avut loc, în data de 3 septembrie a.c., inaugurarea subfilialei Crucea Roșie în parohia Bistra Mureșului. După o rodnică colaborare a Filialei Crucea Roșie Mureș cu Parohia Ortodoxă Bistra Mureșului, în urma căreia s-au înscris peste 100 de voluntari în Crucea Roșie, s-a inaugurat o subfilială a Crucii Roșii în localitatea Bistra Mureșului, punându-se la dispoziție un birou în acest sens, în clădirea centrului catehetic “Sfântul Mucenic Pantelimon” de pe lângă Parohia Ortodoxă Bistra Mureșului, păstorită de vrednicul preot Sergiu Andone.

Evenimentul inaugurării a început în biserica din Bistra Mureșului, numită și Catedrala văii Mureșului, în prezența a numeroase oficialități, voluntari și invitați, dintre care amintim pe dna director a Filialei Crucea Roșie Mureș - Bercea Maria Magdalena, dnul inspector general școlar al județului Mureș Ioan Macarie, dna primar a comunei Deda - Lucreția Cadar, Pr. Inspector social al județului Mureș - Marius Bălășoiu, Pr. Protopop al Reghinului - Valentin Vârva etc.

După slujba de Te-Deum, la care au dat răspunsurile grupul psaltic din Dorna Cândrenilor, jud. Suceava, condus de Pr. Dr. Gabriel Doroftiese, a urmat un micro-recital al grupului care a încântat auzul celor prezenți și a transmis o stare de beatitudine. Au urmat luările de cuvânt din partea reprezentanților următoarelor instituții: Crucea Roșie Mureș, Inspectoratul Școlar Mureș, Primăria Deda, Filantropia Ortodoxă Mureș, Protopopiatul Ortodox Reghin și Parohia Ortodoxă Bistra Mureșului.

Începutul acestei inaugurări se continuă, toată săptămâna, prin numeroase activități desfășurate de membrii Crucii Roșii Mureș, prezenți, care îi vor ghida pe noii voluntari în deprinderea tehnicilor de prim ajutor, în caz de nevoie, zilnic fiind prezenți în mijlocul lor reprezentanți de la diferite instituții cu care Crucea Roșie colaborează: Direcția Antidrog, SMURD etc., care vor îmbogăți bagajul de cunoștințe al voluntarilor.

Nădăjduim că această colaborare dintre Biserică și Crucea Roșie, dintre Parohia Ortodoxă Bistra Mureșului și Filiala Crucii Roșii Mureș concretizată în existența subfilialei din Bistra Mureșului, să fie una rodnică, binecuvântată și spre folosul tuturor, căci, după cum spunea dna director a Crucii Roșii Mureș, Bercea Maria Magdalena, atât Biserica, cât și Crucea Roșie slujesc Crucea, indiferent de culoarea ei. Or, Crucea este slujirea aproapelui, a-ți da viața pentru aproapele și a-ți ajuta aproapele, semenul, în care este chipul lui Hristos.

 

Lasă un comentariu