Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene Mureș - spațiu cultural artistic

Distribuie pe:

La Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene Mureș se organizeză, pe tot parcursul anului, diverse acțiuni dedicate celor mici, și nu numai.

Începând cu anul 2017, au fost incluse și jocuri de societate, activități de lucru manual - atelierul ,,Desenăm și colorăm”, quilling (n.r. quilling-ul este o tehnică prin care se rulează fâșii din hârtie, se lipesc și se modelează în diferite forme). ,,Seara de poveste” este programată în fiecare zi de vineri, de la ora 18, alternativ în limba română și în limba maghiară. Avem în derulare un proiect care va da prilejul celor mici să asiste la teatru de păpuși, chiar în incinta Bibliotecii Copiilor. De asemenea, micii noștri vizitatori pot beneficia și de acces la internet, prin intermediul computerelor puse la dispoziția lor. Activitățile și evenimentele de la Biblioteca Copiilor, ne spune Indira Toderel, șeful Biroului de Informare și Relații Publice la Biblioteca Județeană Mureș, sunt gândite și organizate în așa fel încât activitatea acestei secții să nu se limiteze doar la împrumutul de cărți și alte publicații, ci să aibă caracteristicile unui spațiu cultural și artistic, în care copiii, de la preșcolari până la elevi de gimnazii și colegii, să aibă posibilitatea să participe, interactiv, la o diversitate de evenimente (întâlniri cu scriitori, oameni de cultură și de artă, expoziții, șezători și matinee literare, lansări de cărți etc.), care să le dezvolte și să le stimuleze dragostea pentru cărți, dar și imaginația, creativitatea, spontaneitatea și încrederea în forțele proprii.

Pe perioada vacanțelor școlare, biblioteca funcționează cu program normal (de la ora 9 până la ora 20) având, de asemenea, organizate activități adaptate programului de vacanță al copiilor, pe baza unui program ce este postat pe site-ul bibliotecii www.bjmures.ro, dar și pe pagina de Facebook Biblioteca Judeteana Mures.

Locația Bibliotecii Copiilor în centrul orașului permite vizitarea acesteia de numeroși turiști, care se declară de fiecare dată impresionați de cât de frumos, primitor și ofertant este acest spațiu de cultură.

Lasă un comentariu