CE TINERI ERAM ATUNCI!

Distribuie pe:

Vremea răcoroasă și cerul înnorat, pregătit să dezlănțuie o ploiță de toamnă, nu au reușit să stingă focul și căldura din sufletele celor 9 octogenari prezenți în ziua de vineri, 27 septembrie 2019, ora 12, la statuia lui “Alexandru Papiu Ilarian” din fața colegiului național ce-i poartă numele, în orașul nostru, Târgu-Mureș.

La 65 de ani trecuți de la absolvirea liceului, promoția 1954, ultima cu 11 clase, reprezentată de cei 9 moșnegi de 83 de ani, care mai sunt în viață, a fost invitată să intre în clasă.

Domnul profesor de istorie, drd. Bui Simion, ne urează “Bun venit” și își începe ora de dirigenție prin strigarea catalogului.

Doar 9 din cei 62 de absolvenți au răspuns “prezent”, alți 10 nu au putut răspunde la apel din cauza stării lor de sănătate, fiind absenți motivați, iar restul ne-au părăsit în cei 65 de ani de la absolvire.

Cei prezenți la apel, și anume: Sabău Marius, Rus Pop Emil, Popov Octavian, Moldovan Nicolae, Gliga Ioan, Pop Remus, Dancea Remus, Pașcanu Eugen și Togănel Vasile, au depănat, în timpul orei, unele episoade ce meritau a fi spuse din timpul existenței lor.

“Mulțumim sincer” direcțiunii liceului pentru sprijinul acordat la reușita acestei întâlniri, ce a continuat la un local select din orașul nostru.

Lasă un comentariu