Târgul Apicol “Apiardeal” Sighișoara, la a VII-a ediție

Distribuie pe:

În perioada 22-23 septembrie, Sighișoara a fost gazda celei de a VII-a ediții a Târgului apicol “Apiardeal”, manifestare ce a reunit în jur de 50 de expozanți sosiți din aproape toate colțurile țării, atât producători de miere, cât și producători de echipamente apicole.

Târgul apicol organizat la Sighișoara a devenit punct de referință pentru apicultorii din țară, “un târg de care județul Mureș avea nevoie”, după cum afirma dna Liliana Gușatu, director adjunct în cadrul Direcției Agricole Mureș.

Gama variată a echipamentelor și utilajelor apicole necesare dezvoltării acestei ramuri din agricultură a stârnit curiozitate atât în rândul apicultorilor profesioniști, cât și în rândul privitorilor, o adevărată industrie ce-și are regulile proprii. Au fost expuse instalații pentru transformarea mierii în cremă, utilaje pentru pompat mierea, dozatoare pentru îmbuteliere, uscătoare, separatoare de polen, linii pentru extracția mierii, hrană pentru albine, vestimentație pentru apicultori etc. Unele societăți au venit cu oferte care de care mai tentante, de la stupi confecționați din scândură de brad (la comandă și după modelul dorit de client) cu 2 până la 18 rame, afumători, chingi pentru legat stupi în timpul transportului, coșuri pentru prins roiuri, unelte și utilaje apicole, până la faguri artificiali laminați la rece, dozatoare pentru miere și lichide alimentare, suplimente nutritive pentru alimentația albinelor ș.a.

Programul artistic a fost susținut de interpreții Nicu Cismaș, Lorena Filipescu, Doina Pintea și Daniela Vlad, precum și de membri ai Ansamblului “Românașul” din Albești.

Lasă un comentariu