Bani pentru material didactic în grădinițe și școli

Distribuie pe:

De la începutul noului an școlar și până în prezent, municipalitatea a alocat, de la bugetul local, peste 800.000 de lei pentru diverse categorii de materiale didactice necesare bunei desfășurări a procesului educațional în unitățile de învățământ din Târgu-Mureș (după ce, în anii trecuți, au fost achiziționate table digitale pentru școlile din municipiu). Majoritatea sumelor au fost direcționate către grădinițe, care vor mai primi încă 400.000 de lei, urmând ca de fonduri importante să beneficieze și școlile târgumureșene. În acest sens, va fi supus atenției consilierilor locali municipali un proiect de hotărâre ce prevede că atât copiii de la grădinițele din oraș, cât și cei de la școlile gimnaziale și licee să beneficieze de material didactic de partea Primăriei, urmând ca hotărârea să fie pusă în aplicare deîndată.

Informația a fost furnizată de către consilierul primarului, Claudiu Maior. „Avem numeroase șantiere în care se desfășoară lucrări de reabilitare integrală, termoizolații, lucrări de reabilitare a grupurilor sanitare, se montează centrale la unitățile unde au fost identificate probleme grave, dar efectuăm și lucrări exterioare la terenurile sportive sau la spațiile de joacă. Desigur, părinții care trec pragul școlilor observă aceste lucrări, însă pe cei din mediul online, care sunt prea ocupați cu criticile, pot doar să îi invit să viziteze șantierele", a mai precizat Maior.

Locuri de parcare pe strada Grigorescu

Consilierul primarului informează, de asemenea, că, în urma solicitărilor cetățenilor, s-a decis amenajarea a 22 de locuri noi de parcare ecologice, cu dale înierbate, pe strada Grigorescu. Sunt îndeplinite, astfel, atât cerințele de protejare peisagistică și de mediu, cât și menținerea suprafeței de spațiu verde și suplimentarea locurilor de parcare, pe o stradă intens circulată din oraș.

 

Lasă un comentariu