Până la 6 noiembrie, VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE LA LOTERIA VIZELOR PENTRU SUA!

Distribuie pe:

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) anunță demararea programului Loteria vizelor pentru SUA, înregistrările având loc în perioada 3 octombrie - 6 noiembrie 2018, iar câștigătorii fiind anunțați începând cu 7 mai 2019.

„Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare Diversity Visa (DV), mandatat de Congresul S.U.A. Secțiunea 203(c) a Legii de Imigrare și Naționalitate (INA) stabilește o clasă de imigranți cunoscută ca diversity immigrants din țările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei.

Pentru anul fiscal 2020, vor fi disponibile 50.000 de vize DV. Nu se percepe nicio taxă de înregistrare în programul DV. Instrucțiunile complete se pot găsi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la adresa www.usvisas.state.gov/dv/instructions.

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe miercuri, 3 octombrie 2018, la 19.00 (ora României), și va rămâne disponibilă până marți, 6 noiembrie 2018, la 19.00 (ora României).

Pentru a participa în programul din acest an, aplicanții trebuie să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat www.dvlottery.state.gov în cursul perioadei de înregistrare, unde vor găsi formularul de participare (E-DV) și informațiile complete.

Participanții trebuie să transmită o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni. Participanții care vor folosi fotografii transmise în programul anterior (DV-2019) vor fi descalificați automat. Nu se acceptă fotografiile în care persoanele fotografiate poartă ochelari. Nu există nicio taxă pentru transmiterea unei înregistrări electronice.

Este foarte important ca cei care participă la program să își tipărească pagina de confirmare generată online și să o păstreze până pe 30 septembrie 2020. Numărul unic de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecționată și de a obține informații despre solicitarea de viză și despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecționată.

Participanții nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să și-o păstreze ei înșiși, astfel încât să poată verifica independent situația cererii lor de participare.

Începând cu data de 7 mai 2019, participanții la programul DV-2020 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecționată.

Pe pagina Entrant Status Check, participanții selecționați vor fi informați despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV pentru ei și membrii de familie eligibili. Departamentul de Stat nu trimite mesaje e-mail pentru a îi înștiința pe participanți că au fost selecționați pentru programul Diversity Visa. Informația este disponibilă NUMAI pe Entrant Status Check.

Vă atenționăm să nu dați crezare niciunui e-mail care vă informează că ați fost selecționat să solicitați o viză în programul DV. Aceste e-mailuri înșelătoare sunt trimise de persoane de rea-credință cu intenția de a extorca sume de bani din partea dvs. sau pentru a obține datele dvs. personale. Rețineți: guvernul american nu a trimis niciodată e-mailuri de înștiințare a participanților că au fost selecționați și nici nu se intenționează acest lucru pentru programul DV-2020. Departamentul de Stat nu va solicita niciodată bani prin poștă sau servicii de tipul Western Union", se arată în comunicatul de presă al Ambasadei SUA la București.

 

 

Lasă un comentariu