“Familia este sacră, este semnul adevăratei iubiri a Creatorului pentru viața lumii”

Distribuie pe:

Cristos însuși, la nunta din Cana Galileii, i-a recunoscut rolul prin înființarea sacramentului Căsătoriei și i-a arătat calea către bucurie.

Suntem martorii unor semnale care amintesc că familia este în pericol. Întâlnim subiecte de dezbatere, cărți, inițiative legislative, studii, comentarii și mișcări sociale care susțin că societatea mileniului trei nu mai are nevoie de căsătorie și familie. Vedem mișcări împotriva familiei, care doresc eliminarea căsătoriei și a familiei și înlocuirea acestora cu structuri contractuale între două sau mai multe persoane. Dar toate resping fundamentele căsătoriei și ale familiei, fără de care o societate nu poate rezista în timp: heterosexualitatea, monogamia, fidelitatea în raporturile interpersonale și procreația.

Participând la Referendumul pentru familie din zilele de 6 și 7 octombrie 2018, avem șansa de a proteja pentru viitor familia în România, familia formată din bărbat și femeie, așa cum am primit-o de la părinții noștri și vrem să o oferim generațiilor de mâine! Este momentul să arătăm cât de frumos e să te naști și să crești într-o familie, ce frumos e când mama te mângâie, te hrănește, îți conduce pașii prin lume, iar tatăl îți insuflă curaj și te învață că nu trebuie să te temi de greutățile vieții!

Bisericile Catolică și Greco-Catolică din România susțin această inițiativă, pentru că Biserica trebuie să fie acolo unde este mai mare nevoie de ea, iar familia este printre prioritățile sale.

Toți episcopii greco-catolici și romano-catolici din România ne îndeamnă să susținem modificarea articolului 48 din Constituție prin prezența la vot în zilele Referendumului.

Vrem să ne asigurăm că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

Lasă un comentariu