La Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, Împreună împotriva Traficului de Persoane

Distribuie pe:

Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane a fost marcată și la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș. Un grup de tineri din clasele a IX-a, dornici să afle mai multe despre subiect, pentru a se putea opune acestui flagel, au participat la un concurs tematic. Activitatea a debutat cu vizionarea unui film despre traficul de persoane, acesta fiind punctul de plecare în rezolvarea chestionarului ce a vizat întrebări de ordin general, dar și problematizări ale unor situații tipice.

Studiul de caz propus spre rezolvare a dezvăluit spiritul de inițiativă, antrenându-i într-o acțiune contra cronometru pentru identificarea unor soluții viabile. Convinși fiind că și prin această acțiune poate fi diminuat numărul mare de victime și de persoane vulnerabile din România, expuse direct sau indirect, tinerii au formulat mesaje dintre cele mai diverse, care au vizat diferite aspecte ale problemei aduse în discuție: “Învață să spui: Nu!”, “Pericolul poate fi evitat!”, “Împreună reușim!”

Câștigători au fost toți participanții.

“Aflând mai multe despre traficul de ființe vii, elevii vor putea să preîntâmpine aceste situații”, spunea, în cuvântul de deschidere, dl director, profesor inginer Viorel Socol.

 

Lasă un comentariu