112 Coffeehouse - printre cele mai bune proiecte de design interior din România

Distribuie pe:

Există în oraș o cafenea luminoasă, cochetă, cu atmosferă intimă și prietenoasă, prima și singura din Târgu-Mureș care servește cafea de specialitate, “se laudă” , pe bună dreptate, Zsigmond Istvan și Dorin Ogleja, proprietarii cafenelei 112 Coffeehouse, situată pe strada George Enescu nr. 2.

Spunem “pe bună dreptate” întrucât, pe cât de tânără pe atât de specială, 112 Coffeehouse se află, începând cu această toamnă, pe lista celor mai bune proiecte de design interior a celei de-a XIII-a ediții a Bienalei Naționale de Arhitectură - România, eveniment desfășurat în perioada 1-31 octombrie, în orașele: București, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu și Târgu-Mureș. Cafeneaua a intrat în competiția pentru cel mai bun proiect împreună cu alte 92, majoritatea din București.

“Poate puțini dintre clienții care ne pășesc pragul cunosc detalii despre transformarea parterului fostei Case de Pensii Mureș în acest spațiu, în care, zi de zi, își savurează cafeaua. Spațiul conceput de arhitectul Ștefan Păvăluță învăluie localul într-un design minimalist, tipic cafenelelor nordice, cu o excelentă distribuție a spațiului, păstrând în același timp elemente ale arhitecturii originale în stil Art Nouveau vienez”, explică, pentru cafegii, și nu numai, cei doi proprietari. 

Lasă un comentariu