La Petelea, Concept nou în educația timpurie

Distribuie pe:

În urma colaborării cu Asociația OvidiuRo București, în cadrul proiectului Granturi pentru grădinițe, Școala Gimnazială Petelea a beneficiat de o donație în valoare de 1.200 de euro și un kit educațional în valoare de 400 euro, pentru grădinița cu program normal din localitate. Donația a fost necesară pentru a facilita prezența copiilor la grădiniță și a asigura implementarea noului concept educațional, educația timpurie prin folosirea stilurilor de învățare senzorială. Se dorește, astfel, creșterea calității procesului educativ.

Datorită colaborării dintre Școala Gimnazială Petelea și Asociația OvidiuRo București, în cursul anului 2018, cadrele didactice au participat la sesiuni de formare profesională și au fost organizate “Atelierele Șotron II” în cadrul cărora s-au făcut primii pași în ceea ce înseamnă educația timpurie, prin folosirea stilurilor de învățare senzorială.

La finalul proiectului, s-a derulat programul Grădinița de vară, într-un cadru nou, mult mai plăcut, prietenos și atrăgător atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari - cadre didactice și părinți.

La Școala Gimnazială Petelea, respectiv Grădinița cu Program Normal Petelea, a avut loc, în cursul săptămânii trecute, Cercul Pedagogic al profesorilor din învățământul preșcolar - zona Reghin. Cu acest prilej, au fost prezentate celor 60 de cadre didactice din zonă, amenajarea spațiului grădiniței, dar și diverse activități educative cuprinse în noul concept de educație timpurie, prin folosirea stilurilor de învățare senzorială.

La activitatea metodică, din partea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, a fost prezentă și doamna inspector pentru educație timpurie, prof. Trifan Irina Mihaela.

Succesul evenimentului s-a bazat pe buna colaborare dintre conducerea școlii gimnaziale din Petelea, reprezentată de director prof. Nicoară Carmen Angela, și echipa de cadre didactice de la grădiniță, coordonatoare prof. Niomati Marieta, prof. Chirteș Raluca Paula, prof. Nițu Aurelia, prof. Rațiu Claudia Maria și prof. Mocan Angela

“Ca totul să ți se imprime mai ușor, trebuie apelat, ori de câte ori este posibil, la simțuri”, spunea părintele Pedagogiei - J.A. Comenius.

Lasă un comentariu