Vești bune pentru fermieri - Au început plățile pentru sectorul zootehnic pentru speciile ovine și caprine

Distribuie pe:

De la începutul acestei luni, a demarat plata corespunzătoare avansului în cadrul schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine și caprine, pentru cererile depuse în Campania 2018, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Județean Mureș.

Plafonul aferent schemei de sprijin cuplat în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine este, la nivel național, de 56.100 mii euro, conform art. 5 din Hotărârea de Guvern nr. 783/2018 privind stabilirea pentru anul 2018 a cuantumului per hectar a plății unice pe suprafață, a plății redistributive și intervalelor de suprafață pentru care se acordă aceasta, a plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, a plății pentru tinerii fermieri și plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine.

Pentru plata avansului se vor acorda 11.1815 euro/cap, calculat la cursul de schimb valutar de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018. Acest cuantum în avans reprezintă 70% din cuantumul calculat pentru annul 2018, care este de 15,97 Euro/cap eligibil.

În anul 2018, la nivelul APIA Mureș, s-au înregistrat, pentru acest tip de sprijin, 413 cereri în sectorul creșterii ovinelor, respectiv 23 cereri în sectorul creșterii caprinelor, pentru un efectiv cumulat solicitat de 123.739 capete ovine, respectiv 3.020 capete de caprine, preciza SĂVÂȘCĂ Ovidiu Daniel, director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Județean Mureș.

Lasă un comentariu