Cupa Mirona - Reghin, 17 noiembrie, ediția a XIII-a -

Distribuie pe:

Clubul Sportiv “Dansul Viorilor”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin și Consiliul Județean Mureș, sub egida Federației Române de Dans Sportiv organizează Cupa Mirona, ediția a XIII-a, sâmbătă, 17 noiembrie 2018. Concursul va începe la ora 8.00, la sediul complexului sportiv din Reghin, str. Pandurilor nr. 120. Deschiderea oficială va avea loc la ora 18.30.

Cupa Mirona este un concurs de referință în dansul sportiv românesc, remarcându-se prin numărul mare de concurenți talentați și specialiști ai domeniului. În cadrul celor 42 de categorii, pe diferite clase valorice și vârste, pe două secțiuni: Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step) și Latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo-doble și jive) sunt așteptați câteva sute de dansatori, antrenori și instructori de la cluburi din întreaga țară. Jurizarea va fi efectuată de arbitri legitimați ai Federației Române de Dans Sportiv.

Talentul și rezultatele deosebite atât la nivel național, cât și internațional au făcut ca dansul sportiv românesc să evolueze spectaculos în ultimii ani și să câștige permanent popularitate, să apară mereu noi talente. Acest sport se bucură de reale succese în județul nostru, la Reghin existând singurul Gimnaziu cu program integrat de dans sportiv și limbă engleză din Europa, fiind înființat aici Centrul Național de Excelență în dans sportiv. Numeroși tineri talentați calcă pe urmele perechii Roman Ciflicli / Mirona Gliga, primii campioni mondiali ai României la categoria Adulți Show - 2015, China. Complexul sportiv de la Reghin este cunoscut în întreaga țară prin cursurile și seminariile naționale și internaționale organizate aici, de care beneficiază cei mai buni dansatori, arbitri și antrenori din țară, inclusiv loturile naționale, în ultimii șaisprezece ani.

Performanța a născut așadar nevoia de performanță. Astfel, a început și organizarea Cupei Mirona, ajunsă la ediția a XIII- a, care cu siguranță va avea, și în acest an, o rezonanță deosebită atât pentru practicanții mureșeni ai acestui sport, cât și pentru public. Este firesc ca acest concurs să aibă un asemenea impact, dacă ne gândim la deschiderea locuitorilor zonei către artă și frumos, către manifestările culturale sau sportive de anvergură.

România se situează între primele țări din lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv. De asemenea, în cei 25 de ani, dansatorii noștri au făcut ca la Campionatele Mondiale și Europene, imnul României să răsune de nenumărate ori, obținând totodată și numeroase medalii de argint și bronz, în peste 100 de clasări în finale.

În 2018, România și-a trecut în palmaresul dansului sportiv al 11-lea titlu mondial! Iar în acest an, țara noastră a primit dreptul și încrederea din partea Federației Internaționale de a găzdui trei Campionate Mondiale, pe diferite categorii. O cifră de-a dreptul impresionantă, în special dacă ne gândim că, în urmă cu șapte ani, primeam în sfârșit dreptul din partea forului mondial de a organiza prima Cupă Europeană la Dans Sportiv din România, chiar la Târgu-Mureș.

“Nu pot decât să mă bucur că acest sport nobil a atins înalte standarde și se bucură de o asemenea popularitate. La fel de îmbucurătoare sunt și rezultatele deosebite obținute, în ultimii ani, în plan internațional de dansatorii noștri, iar trend-ul general ascendent ne dă speranțe că în viitorul apropiat ne vom regăsi printre disciplinele sportive participante la Jocurile Olimpice. Sunt convins că este doar o problemă de timp până când Dansul își va găsi un loc binemeritat, alături de alte discipline ce împletesc talentul, aptitudinile fizice și muzica” a declarat Vasile Gliga, președinte al FRDS și vicepreședinte în forul mondial, World Dance Sport Federation.

Merită toată admirația noastră toți cei care, prin dăruirea și munca lor, își pun amprenta pe aceste reprezentații uluitoare, de doar câteva minute, care cuprind toată pasiunea, ore nenumărate de antrenamente, eforturile și emoțiile celor din jur.

Sperăm ca, în această zi frumoasă de toamnă, publicul mureșean să fie cuprins de mirajul fascinant al muzicii și dansului!

Vă așteptăm cu drag!

 

Lasă un comentariu