LA LICEUL TEHNOLOGIC ELECTROMUREȘ DIN TÂRGU-MUREȘ, ANIVERSAREA MOMENTULUI ISTORIC AL MARII UNIRI DE LA ALBA IULIA

Distribuie pe:

Sub arcul Centenarului s-a desfășurat, în cursul săptămânii trecute, în arhiplina Sală festivă a Liceului Tehnologic Electromureș din Târgu-Mureș, spectacolul ,,Sărbătoarea sufletului românesc!”, aniversare a momentului istoric al Marii Uniri de la Alba Iulia. Invitat de onoare a fost părintele Flavius Miheț de la Parohia greco-catolică “Sf. Nicolae” din

Târgu-Mureș, care s-a referit la idealul unității și continuității românilor de-a lungul secolelor.

Reconstituirea unor evenimente emblematice din istoria națională, momente muzicale

și dansuri populare, scenete, interpretări vocale și instrumentale au alternat într-un ritm alert, toate vibrând de emoție patriotică, sub coordonarea doamnei prof. Luminița Husari.

Una dintre probele concursului dedicat Centenarului ,,Pășind prin istorie spre Marea Unire!” propunea concurenților vizionarea unui episod din documentarul ,,Cinci minute de istorie”, dedicat Familiei regale, în special lui Carol I și Ferdinand Întregitorul, pentru a răspunde apoi la întrebări.

Talentul artistic al elevilor a încântat audiența prin dansurile populare interpretate de trupa școlii noastre, ,,Ardeleana”, care a obținut recent locul III la concursul județean de dansuri populare, elevii fiind coordonați de prof. Belean Mihaela și elevul Daniel Călian. Elevele Cristiana Bucur, Denisa Duca și Teodora Bodan, acompaniate instrumental de prof. Florin Șuteu, au interpretat melodii populare.

Istoria și literatura s-au împletit în emoționante evocări cu titluri semnificative - ,,Istoria românilor”, ,,Ideea de patrie” și ,,Unirea Țărilor Române”, elevii fiind coordonați de prof. Luminița Husari, Laura Sima și Nicoleta Popșor.

Buna dispoziție și starea de bucurie au fost întreținute prin momente vesele și scenetele: ,,Doi vulpoi”, ,,Castravetele”, ,,Costică, dormi?”, ,,Mamă și fiică”, actori fiind elevii din clasele a X-A și X-D, coordonați de prof. Luminița Husari.

Atmosfera de sărbătoare a fost creată de superbele costume populare și de tricourile tricolore ale celor peste 90 de elevi implicați în realizarea programului, precum și de expoziția fotografică ,,Să ne amintim cine suntem”, realizată de prof. Ionela Vasian.

Activitatea s-a încheiat cu tradiționala paradă a iilor, coordonator prof. Monica Frâncu, în ritmul muzicii și în ropotele de aplauze ale celor prezenți.

În susținerea logistică a activității s-au implicat: prof. Mihaela Pintea, Silvian Iosifescu și Manuela Sas, ec. Maria Pop, prof. Maria Stamatoiu, bibliotecar Emilia Karda, totul desfășurându-se sub conducerea domnului director prof. Ionuț Cozma Matei și a domnului director adjunct prof. Selyem Zoltán.

Aplauzele entuziaste ale sălii au marcat fiecare moment al programului, iar, în final, reușita întregii aniversări.

 

Lasă un comentariu