„DESCOPERIM ROMÂNIA ÎMPREUNĂ"

Distribuie pe:

În data de 8 decembrie 2018 s-a încheiat cu succes seria de excursii educative organizate de Fundația Buckner, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.

Proiectul constând în excursii sub titlul „Descoperim România în anul Centenarului", a fost primul de acest gen implementat de Fundația Buckner în beneficiul copiilor și tinerilor găzduiți în Casele de tip familial și în unități rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș. Obiectivul proiectului a fost de a le oferi posibilitatea participanților să își îmbogățească cunoștințele prin incursiuni ghidate în istorie, biologie și cultură. Proiectul a cuprins 3 astfel de excursii la care au participat un număr total de 110 copii și tineri.

După prima excursie, care a inclus vizitarea orașului Sighișoara și a împrejurimilor, cea de a doua excursie, desfășurată în data de 24 noiembrie 2018, a oferit celor 37 de copii și tineri participanți ocazia de a vizita Grădina Botanică „Alexandru Borza" din Cluj-Napoca și centrul istoric al municipiului, inclusiv Piața Unirii și Târgul de Crăciun, ediția 2018. Pe lângă incursiunea în biologie și istorie, copiii și tinerii au avut parte și de o surpriză: vizionarea unui film de desen animat 3D cu tema Crăciunului la unul dintre cinematografele din Cluj-Napoca.

A treia excursie, și ultima, a avut loc în data de 8 decembrie 2018, doar la o săptămână după Ziua Națională a României, întocmai la Cetatea Unirii. Alți 37 de copii și tineri au avut ocazia să viziteze Cetatea Alba Carolina, urmând traseul celor Trei Fortificații, inclusiv Catedrala Reîntregirii și Catedrala Romano-Catolică. Grupul a participat și la un tur ghidat al Muzeului Național al Unirii, unde au avut ocazia să descopere și să învețe despre vestigii ale istoriei țării noastre din Epoca Bronzului și până la Marea Unire a Principatelor.

Tuturor participanților și însoțitorilor lor, în număr total de 131 de persoane, li s-au asigurat transportul de la Târgu-Mureș și retur cu autocarul, masa de prânz și gustări, precum și taxa de vizitare a obiectivelor istorice și turistice, toate acestea finanțate în procent de 90% printr-o subvenție obținută de la Consiliul Județean Mureș, în cea de a doua sesiune de selecție a propunerilor de proiecte în vederea acordării finanțărilor nerambursabile din domeniul asistenței sociale.

„Excursiile acestea au reprezentat o noutate atât pentru noi, cât și pentru copii, dar inițiativa a fost foarte bine primită de către participanți. Ne-am bucurat să vedem curiozitatea și interesul arătate de copiii și tinerii care au avut ocazia să ia parte la excursii, dar mai mult ne-am bucurat să auzim de la ei mărturii cu privire la lucrurile noi ce le-au auzit și văzut. Nimic nu este mai important decât contribuirea la creșterea și dezvoltarea generației tinere", a declarat Moldovan Dragoș Dacian, președintele Fundației Buckner, inițiatorul acestui proiect.

 

Lasă un comentariu