TURNEUL ORCHESTREI NAȚIONALE SIMFONICE A ROMÂNIEI

Distribuie pe:

În perioada 6-16 ianuarie 2019, Orchestra Națională Simfonică a României susține primul său turneu în Statele Unite ale Americii. În program sunt incluse șapte concerte, la Palm Beach, Miami, Fort Myers, Detroit, New Jersey și New York. La pupitrul Orchestrei Naționale Simfonice a României se va afla Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai apreciați dirijori români la nivel internațional.

Concertul de deschidere a turneului a avut loc duminică, 6 ianuarie, la Kravis Center, West Palm Beach, Florida. Solistul Orchestrei Naționale Simfonice a României a fost violoncelistul Andrei Ioniță, care a interpretat Concertul în si minor, de Antonin Dvorak. Pe afiș au mai fost incluse Rapsodia română nr. 1, de George Enescu, Suita Cavalerul rozelor, de Richard Strauss și Boleroul, de Maurice Ravel.

În 15 ianuarie 2019 ansamblul violonceliștilor, condus de Marin Cazacu, va avea un concert cu ocazia Zilei Culturii Naționale la Washington. Fondatorul Orchestrei Naționale Simfonice a României, Marin Cazacu, a dat următoarea declarație: “Orchestra Națională Simfonică a României, compusă din tineri muzicieni români, are onoarea de a reprezenta România în primul turneu al unei orchestre românești, un turneu care ar reprezenta o recunoaștere extraordinară a muzicii românești, într-o țară care nu ne cunoaște acest domeniu, și bucuria noastră este că vom da șapte concerte. Este o mare satisfacție pentru întregul colectiv care servește cu pasiune muzica”.

Lasă un comentariu