PROIECTUL DE LEGE PENTRU AUTONOMIA ȚINUTULUI SECUIESC VA FI RETRIMIS ÎN PARLAMENT

Distribuie pe:

Reunit la Odorheiu Secuiesc, Comitetul Executiv Național al Partidului Civic Maghiar (PCM) a decis, în cadrul ședinței de la finele săptămânii trecute, ca proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc să fie retrimis în Parlament, se arată într-un comunicat dat publicității, citat de MTI.

Participanții și-au exprimat în mod unanim dorința de a continua să sprijine în mod hotărât lupta pentru autonomie, prezentând, din nou, legislativului român, proiectul de lege, pentru ca dorința de autonomie a secuilor să fie menținută pe ordinea de zi a Parlamentului.

„Exemplul Tirolului de Sud ne dă speranța că perseverența și efortul susținut pot aduce un rezultat pozitiv și în România" - se arată în comunicat.

Comitetul a mai decis să inițieze negocieri cu UDMR pentru o participare comună la alegerile pentru Parlamentul European.

Deși, inițial, Partidul Civic Maghiar s-a format ca formațiune de opoziție a UDMR, începând cu 2014, cele două entități cooperează, astfel că doi politicieni ai PCM au ajuns în Camera Deputaților de pe lista candidaților UDMR, precizează sursa citată.

Lasă un comentariu