ANUL TRECUT, TRENURILE AU AVUT ÎNTÂRZIERI DE... PESTE 6 ANI!

Distribuie pe:

Dintr-un raport al Ministerului Transporturilor, citat de Digi24, aflăm că, în cursul anului 2018, trenurile din România au avut întârzieri de nu mai puțin de... 6 ani!

“În 2018, în perioada iunie - noiembrie, timpul de așteptare în plus a fost de 1,6 milioane de minute. Adică, o întârziere de peste trei ani în doar 6 luni.

Călătorii au pierdut timp în sălile de așteptare din gări și în anii anteriori. În 2017, trenurile au întârziat în total peste 4,53 de milioane de minute, echivalentul a... opt ani și jumătate, aproxi-mativ la fel ca în 2016, când numărul minutelor de întârziere a ajuns la aproximativ 4,5 milioane.

Ministerul Transporturilor susține că regretă disconfortul creat, dar CFR acționează astfel încât să fie menținută siguranța circulației trenurilor. Unele dintre motivele invocate pentru aceste întârzieri sunt porțiunile de cale ferată care nu permit o viteză ridicată, dar și restricțiile de viteză introduse pe perioada lucrărilor de întreținere și reparație pe anumite tronsoane.

Trenul Interregio 1661 București - Iași este primul pe lista curselor întârziate, atât la dus, cât și la întors. Întârzierile sunt de la zeci de minute la câteva ore, în funcție de restricții, de alte garnituri sau de vreme. Este unul dintre trenurile care a adus CFR-ul în situația de a cumula 6 ani de întârzieri într-un singur an.

Potrivit unui conductor de tren, problema e pe relația Tecuci - București. Acolo întâmpină greutăți și sunt nevoiți să circule cu viteză redusă. Infrastructura e învechită și nu se mai pot face decât reparații pe anumite tronsoane. Dacă s-ar lucra la infrastructură, atunci viteza ar crește”, conform sursei citate.

Comparativ cu această si-tuație, reamintim cazul minis-trului Transporturilor nipon, care și-a dat demisia după ce toate trenurile din Japonia înre-gistraseră întârzieri de 3 minute în tot anul 2017!

Lasă un comentariu