CENTRUL MEDICAL ȘI DE METODICĂ INAUGURAT RECENT LA CÂRȚA, JUDEȚUL HARGHITA

Distribuie pe:

Localitatea de baștină a liderului UDMR Kelemen Hunor este Cârța, județul Harghita. Acolo a început să se miște câte ceva. Este vorba de Centrul Medical și de Metodică a Academiei de Hochei, construit cu un sprijin de 640 de milioane de forinți (peste 2 milioane de euro) din partea Ungariei și care a fost inaugurat recent la Cârța, în județul Harghita, transmite agenția de presă ungară MTI.

Potrivit sursei citate, clădirea are o sală de antrenamente pe uscat, un patinoar acoperit cu gheață sintetică, și diverse echi-pamente sportive. Este unul dintre cele mai moderne centre medicale din România.

Președintele UDMR, Hunor Kelemen, a destăinuit în discursul său că, în copilărie, visul celor de aici a fost să învingă la hochei pe gheață echipa din Ciumani. De menționat faptul că localitatea Cârța din județul Harghita are mai puțin de 1.000 de locuitori. În aceeași loca-litate, în perioada anilor 2010-2013, perioadă în care Kelemen se afla la conducerea Ministerului, din bugetul Ministerului Culturii au fost cheltuiți peste 1,8 milioane de lei pentru renovarea bisericii din satul Cârța. Potrivit unor documente ale Ministerului Culturii, în perioada 2010-2011, prin Programul Cultural Pilot de consolidare, restaurare a monumentelor istorice au fost cheltuiți 932 de mii de lei pentru renovarea bisericii fortificate din satul Cârța, județul Harghita. Aceeași sumă apare ca fiind din nou alocată, prin același program, în perioada 2011-2012. În 2013, pentru renovarea aceluiași obiectiv au fost cheltuiți 180.832 de lei.

Lasă un comentariu