TÂRGU-MUREȘ - TREI “UNIRIȘTI” ADMIȘI LA OXFORD!

Distribuie pe:

Victor Văsieșiu, campion european la șah, și alți doi colegi de-ai săi din clasa a XII-a A de la Colegiul Național “Unirea” - David Purcar și Flavius Vlasiu, multiplu medaliați la olimpiadele școlare, au fost admiși la Universitatea Oxford. (sursa - agerpres.ro)

Cei trei “uniriști” au reușit astfel să egaleze performanța atinsă anul trecut de trei colegi de clasă de la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș: Bogdan Blaga, Radu Moca și Anda Tenie, care au fost, de asemenea, admiși la prestigioasa universitate britanică.

“A fost un prilej de mândrie și, în același timp, o modalitate prin care s-a confirmat din nou valoarea și calitatea pe care Colegiul Național «Unirea» încearcă să o atribuie educației. Elevii noștri din clasa a XII-a A, într-adevăr au venit cu rezultate de excepție, pentru că admiterea la o universitate de prestigiu din Europa înseamnă pentru noi confirmarea întregului proces educativ pe care l-au avut, pregătirea lor deosebită și faptul că, înscriindu-se pe linia concursurilor și olimpiadelor școlare, la final au confirmat. Meritul le aparține! Este o performanță pe care și noi, ca dascăli, le-o datorăm. (...) Este un privilegiu, absolvenții noștri se îndreaptă spre marile universități din Franța, Germania, Anglia, Danemarca și, deseori, se îndreaptă către anumite specialități care nu se studiază în țară la noi. În ultimii patru-cinci ani, spre exemplu, avem undeva peste 100 de absolvenți care au devenit studenți peste hotare”, a declarat prof. Aurora Stănescu, directoarea prestigiosului colegiu târgumureșean.

Lasă un comentariu