“TOT CE-I ROMÂNESC NU PIERE” - CONCURS LANSAT DE UZPR

Distribuie pe:

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) a lansat concursul cu tema “Tot ce-i românesc nu piere” pentru lucrările apărute ori difuzate în cursul anului 2018.

“Prin activitatea jurnaliștilor, valorile neamului nostru nu doar că sunt făcute cunoscute, dar ele se constituie și modele morale și identitare. Artei jurnalistice îi revine datoria de onoare de a susține și promova valorile naționale, făcându-le, și prin scris, nepieritoare.

Sunt invitați să participe atât profesioniștii din mass-media, cât și tinere condeie jurnalistice (elevi și studenți) din țară, jurnaliști români din țările limitrofe și din diaspora românească.

Criteriile de evaluare vizează originalitatea abordării subiectului, abilitățile jurnalistice ale autorului, creativitatea și relevanța în accord cu tema concursului. Vor fi premiate cele mai bune producții la urmă-toarele secțiuni: presă scrisă, presă on-line, carte de specialitate, radio și televiziune.

Juriul, alcătuit din specialiști și profesioniști în domeniul mass-media, va alege cele mai bune trei lucrări din fiecare secțiune. Ca în fiecare an, se va acorda și marele premiu pentru întreaga activitate jurnalistică.

Termenul limită de depunere a materialelor jurnalistice este 31 martie 2019.

Lucrările pot fi trimise pe adresa UZPR, B-dul Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, București. Acestea trebuie să fie însoțite de un formular de înscriere, cuprinzând datele de contact ale concurentului.

Toate materialele scrise trebuie să fie însoțite de dovada redacției în care au apărut (link pentru presa online, pagina scanată cu articolul semnat de autor și antetul publicației tipărite). Materialele audio-video vor fi prezentate pe suport electronic (CD sau DVD), cu dovada difuzării la o redacție radio-tv.

Premiile vor fi decernate în ultima decadă a lunii mai 2019”, anunță UZPR.

Lasă un comentariu