COPIII ROMÂNI, CEI MAI SĂNĂTOȘI DIN UNIUNEA EUROPEANĂ!

Distribuie pe:

Potrivit ultimelor date publicate de Biroul de Statistică European - Eurostat, în anul 2017, România s-a situat pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce privește sănătatea copiilor sub 16 ani, 99,4% dintre aceștia având o stare de sănătate bună sau foarte bună. Doar 0,4% aveau o stare de sănătate proastă, în timp ce restul de 0,2% aveau o stare de sănătate rezonabilă.

În același an, la nivelul UE, peste 95% dintre copiii cu vârsta sub 16 ani prezentau o stare de sănătate bună sau foarte bună și mai puțin de 5% se confruntau cu limitări ale activității pe fondul problemelor de sănătate.

Pe categorii de vârstă, în 2017, în UE, procentul copiilor cu vârsta sub cinci ani care prezentau o stare de sănătate bună sau foarte bună varia între 92,4% în Estonia și peste 99% în Bulgaria, Malta, România și Italia.

În cazul copiilor cu vârsta între cinci și nouă ani, proporția celor care prezentau o stare de sănătate bună sau foarte bună era cea mai mică în Portugalia (89,3%) și cea mai mare în România (99,8%). Pentru copiii cu vârsta între 10 și 15 ani, procentul celor cu o stare de sănătate bună sau foarte bună varia între 90% în Letonia și peste 98% în România.

În aproape toate statele membre UE, sub 1% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani se confruntau cu limitări ale activității, din cauza problemelor de sănătate. Excepții se înregistrau în Marea Britanie, unde 1,1% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani se confruntau cu limitări ale activității, din cauza problemelor de sănătate, Belgia (1,4%), Finlanda (1,5%) și Austria (1,6%).

Datele Eurostat se bazează pe rezultatele sondajelor din statisticile UE referitoare la venit și la condițiile de viață.

 

Lasă un comentariu