ATENȚIE, ROMÂNI! DUȘMANII STATULUI NAȚIONAL UNITAR NU DORM! TRANSILVANIA ÎN “COLIMATOR”! (107)

Distribuie pe:

România ocupată fără trupe: “fantomele” lui Soroș (VI) ANDREI PLEȘU

“Eu nu-i urăsc pe băieții ăștia (Pleșu, Liiceanu, Patapievici - n.a.), care sunt mult sub nivelul meu. Ei nu pot să intre într-un dialog real cu mine pentru că nu au opera de substanță pe care o am eu... Ei sunt inteligenți, talentați, DAR ȘI-AU RATAT CARIERA. Ei i-au promis maestrului lor, Noica, că vor fi filosofi. NICIUNUL N-A AVUT FORȚA SĂ STEA MII DE ORE ÎN BIBLIOTECĂ SĂ SCOATĂ CĂRȚI DE FILOSOFIE. PLEȘU, care este mai inteligent puțin, a scos câteva cărți de eseistică, dar foarte disparate... Eu nu înțeleg ce vrea el! Iar Liiceanu este absolut obraznic, e un oportunist, el tot vorbea de starea lui de disident. El n-a fost niciodată disident (...). Sunt oameni care scot niște cărți de foiletonistică”.

(Academician Nicolae Breban, unul dintre cei mai mari prozatori).

O privire obiectivă, de ansamblu, ni-i arată pe Pleșu (considerat ,,pilon al GDS” și ,,guru al obștii ignorante” de către criticul G. Grigurcu) și Tismăneanu, în ipostaza de incisivi reformatori ,,crescuți la sânul” P.C.R., adepți ai teoriei neomarxiste din Școala de la Frankfurt, numai buni să fie folosiți ca agenți de propagandă avangardistă, via Soroș-CIA, în a ,,schimba la față” România, adică naționalism-comunismul ceaușist, cu fenomenul complex al globalizării.

În ideea aceasta, de a te raporta neapărat la un stăpân, se poate înțelege mai bine de ce ,,servul” Pleșu, zicându-și filosof (deși a absolvit, în 1971, Istoria și Teoria Artei), a fost atât de determinat să își asigure un ,,spate”, chiar dacă avea să scoată Țara la mezat, prin a-și da acceptul ca să fie recrutat, încă din anii '80, de către Fundația FEIE (infuzată financiar, din 1978, pe filiera Soroș-CIA), dar și prin entuziasmul cu care participa la ședințele GDS și își lua cu sârg notițe de la un agramat cu mâinile însângerate de aportul său la instaurarea comunismului în România (stalinistul S. Brucan)!

Nu știu dacă atât a putut să înțeleagă ,,filosoful” nostru, sau cât anume a fost ,,ajutat”, dar în ,,trei mișcări” s-a cățărat pe ,,scara” Noii Ere și, scriind în 1988 cartea ,,Minima moralia” (cu titlul PLAGIAT de la o carte a idolului său neomarxist T. Adorno, filosof al Școlii de la Frankfurt), nu l-a mai interesat nici cât de moral este să te pui în slujba unei oficine antiromânești (GDS) patronate de o persoană dovedită de justiția franceză ca infractor (Soroș), nici să ,,dai mâna” la Consiliul Fundației Soroș cu un coleg care susține deschis autonomia Transilvaniei (maghiarul L. Salat), nici să fii răsfățat cu înalte funcții în Statul Român (cu rang de ministru la Cultură, Externe etc.) și din aceste poziții să iei în derâdere Neamul Românesc, intoxicându-l informativ cu girarea publicațiilor ,,Dilema” (promotoare a multiculturalismului și transilvănismului), ,,22” (a cărei propagandă revizionistă ne vorbește despre ,,injustețea Tratatului de la Trianon”, ,,mitul unirii de la 1 Decembrie 1918” etc) și editurii ,,Humanitas” (unde eseistul Boia, cu aportul lui Liiceanu, ne-a falsificat Istoria Românilor)... Totodată, el este cel care a creat o ambiguitate lexicală la nivel internațional (numindu-i rromi pe țigani), avându-și soția - Catrinel - racolată de serviciul secret DIE încă de la vârsta de 18 ani etc...

Ținând cont de toatea acestea, mă întreb cât de tare ar trebui cineva să urască România dacă a fost posibil, în plin An Centenar, să vii în fața românilor cu o revistă ,,culturală”, Dilema lui Pleșu, care a organizat singurul festival internațional (cu colocvii, expoziții, filme și muzică) unde s-a făcut apologia multiculturalismului chiar în Cetatea Alba Iuliei, acolo unde ,,defilează” și azi figuranți îmbrăcați în uniformele militare ale asupritorilor noștri habsburgi și adusă Orchestra din Budapesta ,,ca să ne cânte muzică din cultura maghiară” (este incredibil că primarul Alba Iuliei, M. Hava, a sponsorizat cu 400.000 $ această revistă și, implicit, trista sa parodie antiromânească.

Știe, oare, primarul de Alba Iulia, precum și alți români cu numele, ce presupune întreținerea psihozei transilvănismului, trâmbițată de revista ,,Dilema”? Dacă nu, ar fi bine să ia aminte că acest concept (al transilvănismului) a fost generat de elita maghiară interbelică (contele J. Keméni) în încercarea de destructurare a României, de a particulariza Transilvania într-un proiect gândit să ,,spargă” unitatea națională românească! Iar după '89, s-au găsit, din nefericire, și câțiva români, incapabili să înțeleagă resorturile ascunse ale transilvănismului, care s-au lăsat seduși de modul perfid al revistei maghiare Europa Idö în a li se adresa și lor, ,,împodobindu-i” informativ cu cât de bine le-ar sta într-o Transilvanie ,,prosperă” și ,,superioară” (în final, unită cu Ungaria), reclădită pe o altă identitate și aflată în opoziție cu românismul ,,inferior” (este o ,,intenție politică antiromânească, sub o haină derutantă și înșelătoare”, așa cum afirma O. Ghibu)!

Credeți dumneavoastră, stimați cititori, că reputatul istoric și academician Dan Berindei nu știa ce spune când constata că ,,Nu mai avem patrioți! Nu mai avem conștiință colectivă și nici un fel de educație națională. Țara se risipește!”? Știa, desigur, căci avea ,,în spate” o viață (modestă) petrecută în cercetarea documentelor din arhive și biblioteci, nu în deplasări externe cu conexiuni dubioase încă din regimul comunist (A. Luborey), nu în opulența financiară din ,,buzunarul” Noii Lumi (a lui Soroș et comp.), nu în protocoale impuse de apartenența la toate guvernele României dintre anii 1989-2005 (ca Pleșu)...

Lasă un comentariu