DACĂ ȘI OCCIDENTUL ȘI-AR FI CONSTRUIT AUTOSTRĂZILE ÎN RITMUL NOSTRU... DĂNCILĂ DĂ CA SIGUR: A8 VA FI GATA PESTE 7 ANI!

Distribuie pe:

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, vinerea trecută, cu o delegație a reprezentanților asociațiilor civice care susțin realizarea Autostrăzii Târgu-Mureș - Iași - Ungheni, după ce aceștia au protestat în fața Guvernului, solicitând urgentarea procedurilor și demararea, în cel mai scurt timp, a lucrărilor de execuție.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul a promis că autostrada va fi terminată, în întregime, până în anul 2026: “La solicitarea asociațiilor, premierul a susținut reorganizarea de urgență a CNAIR, luând în calcul scindarea acesteia, una dintre viitoarele structuri intrând sub tutela Guvernului. Executivul nu dorește să renunțe la ideea construirii în parteneriat public privat a tronsonului Ungheni - Iași - Târgu Neamț, reiterând argumentul costurilor mai mici de construcție prin această variantă. La criticile asociațiilor referitoare la viitoarea taxă de autostradă pentru acest segment, estimată la aproximativ șapte euro pentru 68 de kilometri, reprezentanții Guvernului au replicat că toate autostrăzile din România vor fi în curând cu taxă”.

Reprezentanții asociațiilor civice “Împreună pentru A8”, “Moldova vrea autostradă”, “Pro Infrastructură” și “Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, au afirmat, totodată, că vor monitoriza promisiunile făcute, vineri, de reprezentanții Guvernului. “Autostrada A8 este o investiție a noastră, a României. Trebuie să obligăm Guvernul să respecte legea așa cum noi, românii de rând, suntem obligați să respectăm legile acestei țări. Nu cerem pensii și salarii, cerem investiții în infrastructură! Cerem dezvoltare în regiunea Moldova și în toată România. Dacă nu vom fi ascultați, atunci mai avem două căi de atac: justiția și votul popular” , a spus Cătălin Urtoi, unul dintre liderii asociației “Împreună pentru A8”.       

Lasă un comentariu